מה עליי לעשות

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

30/01/2006 | 13:50 | מאת: נשוי ומתלבט

שלום ד"ר אני בן שלושים נשוי עם ילדה, מאז ומתמיד היו לי פנטזיות על מין הומוסקסואלי אך מעולם לא מימשתי אותם פעם יותר ופעם פחות עליי לציין שאני נמשך גם לנשים לאחרונה תדירות הפנטזיות עלתה ואני מרגיש כי כעת אני בשל נפשית לקיום יחסי מין עם גבר דבר שיגרום לי לשלמות נפשית שכה חסרה לי כעת מצד שני אני חושש מההשלכות של העניין כולל פגיעה באשתי אותה אני מאד אוהב שלא יודעת דבר על נטיוותי אודה לתשובתך

30/01/2006 | 20:19 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום נשוי, מניסיון רב בטיפול בביסקסואלים נשואים ולא-נשואים (ראה מאמר קצר בנושא: http://www.zarut.com/shrink-friendly/a11.asp) , אני יכול להעיד שהם מוצאים הסדרי חיים שונים, המאפשרים להגיע לשקט נפשי יחסי. אף הסדר כזה אינו "חברת ביטוח" ותמיד ישנה אפשרות שיחסי המין שתקיים עם גברים יהפכו להיות יותר מיחסי מין, אך למעשה אינך עומד, באופן עקרוני, בפני בעיה שונה מזו שעומדים בפניה גברים סטרייטים, שלא מפסיקים לחשוק בנשים אחרות אחרי נישואיהם. מונוגמיה היא הסדר חברתי-תרבותי-מוסרי, אך הדחף המיני אינו מונוגמי, ולא כל כך משנה לצורך העניין אם אתה סטרייט, גיי או ביסקסואל. יש מידה מסוימת של סיכון, במיוחד אם תגלה על עצמך, שיש לך נטייה לפתח גם קשר רגשי עם שותפיך למיטה, אך כאמור השאלה לא שונה בהרבה אם לפתוח קשר נישואין ליחסים אחרים. אתה אכן צריך לקבל החלטה האם להקריב (פוטנציאלית לפחות) את תחושת הביטחון שיש לך בקשר עם אשתך לטובת משיכתך לגברים (ושוב, זה לא שונה מהבחינה הזו מנשים אחרות). אשמח אם תעדכן אותנו. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.zarut.com/shrink-friendly

01/02/2006 | 09:01 | מאת: תוהה

"למעשה אינך עומד, באופן עקרוני, בפני בעיה שונה מזו שעומדים בפניה גברים סטרייטים, שלא מפסיקים לחשוק בנשים אחרות אחרי נישואיהם" האם זה באמת אותו הדבר? סטרייט שחושק בנשים אחרות מחפש גיוון מיני, ריגושים וכד'. דו-מיני שנשוי לאשה וחושק בגברים מחפש מענה לחלק באישיותו (חלק שאינו רק מיני) שלא בא לידי ביטוי וסיפוק נדמה לי שזה לא אותו הדבר.

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים