חושד שלילד של חברים יש נטייה

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

19/12/2015 | 01:21 | מאת: גיל

לפי התנועות וההתנהגות אני חושד שלילד של חברים שלי יש נטייה הומוסקסואלית. הוא כבן 16. אחרי סיפורים ששמעתי מחברים הומוסקסואלים על דחייה של המשפחה והתכחשות שלהם עצמם, זה מדאיג אותי . אני גם יודע שהמשפחה הומופובית מאוד. האם יש משהו שאני יכול לעשות.

שלום גיל, הדאגה והאכפתיות שלך נוגעות ללב, אבל כל מה שתעשה לא רק שלא יועיל, אלא אף עלול להזיק. לאנשים, ויותר מכך למשפחות, יש מנגנוני הגנה שונים, שגם בטיפול פסיכולוגי אנו מתייחסים אליהם מאוד בעדינות. פרט לכך, יכול להיות שאתה טועה ב"אבחון" ויכול גם מאוד להיות שהילד עצמו עדיין לא מוכן לקבל את נטייתו. כמו כן, גם אם המשפחה מגלה הומופוביה באופן כללי, לעיתים קרובות היחס הזה משתנה לטובה (פחות מצד האב ויותר מצד האם), לאחר שמתברר שמדובר בבן שלהם. אם וכאשר הנושא ייפתח במשפחה עצמה ויועלה בפניך (אל תיזום דבר!), תוכל להפנות אותם לפורום הזה, לתהל"ה (עמותה לתמיכה בהורי להט"ב) ואף להמליץ בפניהם לקרוא או להביא להם כמתנה את ספרה של דבורה לוז "אמא יש לי משהו לספר לך" (בהוצאת שופרא). בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים