נטיה מינית

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

07/04/2015 | 12:06 | מאת: חסוי

שלום רב, אני נער כבן 17 וחודשיים ויש לי בעיה שהייתי מעוניין לקבל עליה מענה. הבעייה נוגעת לנטייה המינית שלי. אינני מצליח לזהות אותה בוודאות. תמיד חלמתי (למעשה עד היום) על נשיקה ראשונה עם בחורה. יש איזה מישהי שמוצאת חן בעיניי שהייתי מעוניין לממש את זה איתה. הבעיה היא שאני מרגיש שאני סוג של "מתאהב סדרתי". זאת אומרת, שלפניה היתה מישהי אחרת וכו' הלאה. אבל כשאני מרגיש משהו, אני חושב שאני באמת מרגיש. כלומר, באמת משיכה רגשית לבת. מעולם לא הרגשתי משיכה רגשית לבנים. מצד שני, לגבי המשיכה המינית שלי אני בבעיה. קראתי את המודל של קאס, לגבי התפתחות זהות הומוסקסואלית ואני חושב שאני עונה למודל זה, וזה מלחיץ אותי. כי זה רק מבחינה מינית. מצד שני, אני כן יכול לאונן ולגמור כשאני חושב על בת/צופה בפורנו לסביות או משהו. העניין הוא שאני מגיע למצב של זקפה של איבר מיני על ידי שפשוף ולא על ידי חשיבה ופנטזיה. כמו כן, אני גומר יותר לאט אבל הגמירה ממש מהנה. עכשיו אני יודע שכולם אומרים תעשה מה שעושה לך טוב, הבעיה היא שאני לא יודע מה עושה לי טוב. ואני יודע שהתשובה היא להתנסות, אבל אני לא יודע אם יש טעם להתנסות. אני פשוט לא מוכן להשלים עם צמד המילים: "אני הומו". אני לא רוצה להיות כזה ולדעתי, לרצונות ושאיפות יש מקום מרכזי בדרך אל האושר כי "אין דבר העומד בפני הרצון". בנוסף, אני די בודד. זאת אומרת שאני לא יוצא כלל עם חברים, והדבר היחיד שאני מכיר זה את ארבעת הקירות של החדר שלי והלימודים. חשוב לי להבהיר פה - זה מבחירה. אבל אניחושב שהמקום הזה סגר אותי ועכשיו, כשאני סוף סוף רוצה לקיים מערכת יחסים עם בת, זה קשה לי מאוד ומלחיץ אותי בצורה מטורפת ממש בתור אחד שלא כ"כ יודע מה זה לצאת באופן כללי (לאו דווקא עם בת). האם יש דרך "מילוט"? האם נגזר עליי להיות x ולא y, כמו שאני רוצה? האם, לפי מה שתיארתי לעיל, המצב שלי ניתן לשינוי? אשמח לשמוע חוות דעת מקצועית.

שלום חסוי, קראתי כמה פעמים את פנייתך ומשיכתך הפיזית לבנים רק מוזכרת אך לא מפורטת. אם תפרט, אשמח להרחיב את תשובתי בהתאם. בשלב זה אוכל לציין רק שני דברים חשובים: א. גיל 17 הוא גיל צעיר מאוד שבו המתבגר עדיין מחפש את עצמו, כך שהחיפוש והגישוש שלך טבעיים מאוד ולכן הימנע ממתן תוויות לעצמך. ב. מה שיותר מטריד אותי מהנטייה המינית הוא הבדידות מרצון שאתה מתאר. נכון שיש אנשים יותר מופנמים ויותר מוחצנים, יותר ופחות זקוקים לחיי חברה, אך בגיל ההתבגרות יש חשיבות עליונה לקבוצת בני הגיל. לכן, לדעתי, עליך "להכריח את עצמך" לקיים קשרים לפחות עם מספר קטן של חברים בדרגות קרבה שונות ובעניינים שונים למען התפתחותך התקינה. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

07/04/2015 | 18:38 | מאת: חסוי

תודה רבה על המענה. באשר למשיכה הפיזית לבנים: - מחשבה על גברים מביאה את איבר המין שלי למצב של זקפה ואוננות במחשבה עליהם / בצפיה בפורנו שכזה גורמת לי לגמור מהר יחסית. לעומת זאת, הפנטזיה התמידית הזאת לנשק בחורה לא פסקה ולו במעט! עד היום. בנוסף לכך, מחשבה על בחורות (לסביות או לא) אמנם לא גורמת לי לזקפה אך בשילוב עם שפשוף איבר המין גורמת לזקפה ואני בהחלט מסוגל לגמור ולהגיע לאורגזמה (אף על פי שזה מעט יותר קשה לי). כדי "להאיץ" את הגמירה אני יכול "להבזיק" בראשי מחשבה לשבריר שניה על בן והגמירה הרבה יותר מהירה. כעת, בנוגע לבדידות: אף פעם לא היו לי חברים. זה החל עוד בבית הספר היסודי. פשוט נהגתי להסתגר לבד עם עצמי בבית בין ארבעה קירות וללמוד - הלימודים, למעשה עד היום, היוו את המפלט שלי מחיי חברה. אני למעשה די "תקוע" במצב הזה וקשה לי לצאת מ"מעגל הקסמים" הזה שמיום ליום אני בספק שיחלוף. אני יוצא ממש לעתים נדירות ביותר (שאפילו לא הייתי אומר שיש להחשיב אותן) אבל כשזה קורה אני מרגיש הנאה שלא תתואר. אני חוזר הביתה פשוט מאושר. אבל אז אני נכנס שוב לחדר ו"כולא" את עצמי עם הספרים שוב. בנוסף, וזאת ההערה שחשוב לי להעיר, אני נמצא במעקב של פסיכיאטרית שאבחנה אצלי OCD על רקע פחדים, חרדות וטקסים. על כן, נטלתי עד לא מזמן ציפרלקס והפסקתי כי הטקסים והחרדות נמוגו, אבל עכשיו אני חושב שיש לי OCD של אוריינטציה מינית. למרות שבכל הפורומים שהתייעצתי בהם, נאמר לי ע"י מומחים לתחום שאני צריך להירגע, לא להלחיץ את עצמי, לתת לזמן לעשות את שלו, להתנסות, לא לשלול מראש ו"לזרום" עם מה שעובר עליי, אני מוצא את עצמי ללא מנוח והנושא של נטייתי המינית לא מפסיקה להטריד אותי. אני מגיע למצבים שאני רוצה לבוא לאמא שלי ולהגיד לה שאני לא משוכנע לגבי הנטיה המינית שלי ורוצה טיפול פסיכולוגי ועל ידי כך להקל על עצמי כי זה מטריד אותי ברמות שאני לא יכול לתאר אפילו(ובמאמר מוסגר אני מציין שכל הטיפולים הפסיכולוגים שהייתי בהם במגוון שיטות כולל CBT בהקשר אחר כמובן הסתיימו ללא כל הצלחה). מצד שני, אני לא ממהר לעשות כן, שכן צעד שכזה מתפרש כחצי "יציאה מהארון" ואני לא מעוניין בכך כי לאור המצב שתיארתי, אני כלל לא בטוח בעצמי עוד מה אני. הייתי שמח לקבל עזרה אבל אני עוד כלל לא יודע מה בדיוק אני רוצה, איך אני רוצה לבצע את הדברים ובאיזה קצב. לכן, פניתי אליך כדי שתוכל לכוון אותי ולייעץ לי בצורה חד משמעית מה עליי לעשות. תודה רבה על מענה

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים