טיפול אצל פסיכואנליטיקאי דתי

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

30/03/2015 | 16:55 | מאת: ארנון

האם טיפול אצל פסיכואנליטיקאי חובש כיפה (ליברלי ככל שיהיה) יכול להתאים למטופל הומוסקסואל?

שלום ארנון, האיגודים המקצועיים של הפסיכולוגים והפסיכיאטרים, ובכלל זה משרד הבריאות והסתדרות הפסיכולוגים בישראל, כוללים קוד אתי המתנגד לטיפולי המרה שיש בהם מצג שווא של הבטחות לשינוי הנטייה המינית. הדבר חל גם על אנשי מקצוע דתיים, המחוייבים לניטראליות ואובייקטיביות, לרבות התנתקות מהצווים הדתיים האוסרים הומוסקסואליות. הרוב המכריע של אנשי המקצוע, כולל הדתיים שבהם, התנהג בהתאם לכך עוד לפני פרסום הקוד האתי. תהיינה אשר תהיינה אמונותיו הדתיות, איש מקצוע אמור לדעת שלא ניתן לשנות נטייה מינית. עם זאת, אני סבור ששיחה גלויה על הנושא תוכל לקדם את הקשר הטיפולי והטיפול. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים