מה זה אומר על הנטייה

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

25/03/2015 | 00:26 | מאת: גיל

שלום פרופ' רובינשטיין, בתור גבר בתחילת שנות החמישים שנמשך לנשים ומקיים איתן יחסי מין, אך לצד זאת, נמשך מאד למראה ומגע באיבר מין של גברים מסוימים. הכוונה היא למצב בו אני נהנה מאוננות משותפת עם גבר אחר ומגע הדדי באיבר המין, אך לא מעוניין בקיום יחסי מין עם גבר או בנשיקות. האם זה מעיד על ביסקסואליות? מה ההגדרה לזה? והאם זה נפוץ? תודה.

שלום גיל, אחת הגישות שעדיין בשימוש להגדרת נטייה מינית היא סולם קינסי הנע על 7 דרגות מהומוסקסואליות מוחלטת להטרוסקטואליות מוחלטת כשבאמצע 5 דרגות של ביסקסואליות. לפי גישה זו, אתה כנראה ביסקסואל הנמצא יותר קרוב לקצה ההטרוסקסואלי מאשר לקצה ההומוסקסואלי. חשוב להבין שמדובר ברצף של הנטייה המינית ולא בהגדרה חד-משמעית הומוסקסואל או הטרוסקסואל. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

25/03/2015 | 10:52 | מאת: גיל

תודה פרופ' רובינשטיין. האם כולנו נעים למעשה על הרצף שאתה מתאר? עד כמה בי סקסואליות ברמה זו או אחרת נפוצה?

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים