סיבות להומוסקסואליות

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

24/01/2015 | 14:21 | מאת: מגלה עניין

שלום פרופ' רובינשטיין, ידוע לי שישנן תיאוריות שונות בנוגע להתפתחות של הומוסקסואליות. יש הסבר גנטי, הסבר ביולוגי הקשור לסטרס של האם בזמן ההריון וכו'. מהתרשמותי, נראה כי אתה סבור שהדינמיקה המשפחתית ממלאת תפקיד משמעותי בהתפתחותה של הנטייה. האם זה אכן כך? עד כמה יש לכך תמיכה מחקרית? אציין כי אני נוטה להאמין שהגנטיקה אינה משמעותית בעניין והנסיונות למצוא גנים להומוסקסואליות משקפים הלך רוח עכשווי ואמונה כי באמצעות הוכחה שהנטייה היא גנטית ניתן יהיה להביא לירידה בהומופוביה. האם אתה מסכים עם הנחה זו? תודה.

שלום מגלה עניין, ההסבר המקובל כיום לרוב התופעות הפסיכולוגיות, ובכללן הומוסקסואליות, היא שהן תוצאה של אינטראקציה בין נטייה מוקדמת מולדת ובין גורמים סביבתיים. על סטרס בהיריון כגורם להומוסקסואליות של הצאצא לא שמעתי מעולם. כמוך, גם אני סבור שהדינמיקה המשפחתית עליה הצביע פרויד ממלאת גורם משמעותי בהתפתחות הומוסקסואליות, כפי שמלמד לפחות אחד המחקרים שהשווה סיפורי חיים של גייז לעומת סטרייטים. מבחינה פוליטית, הקהילה ההומו-לסבית אכן להוטה למצוא הוכחות גנטיות כדי להוכיח שלא מדובר בבחירה חופשית. לדעתי, גם אם הגורמים סביבתיים לא מדובר בבחירה חופשית. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים