תיאוריות התפתחותיות בנוגע לביסקסואליות

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

14/01/2006 | 20:23 | מאת: אשה

גידי שלום, הייתי מעוניינת לדעת מהן התיאוריות המרכזיות בנוגע להתפתחות ביסקסואליות, האם אתה יכול להסביר בקצרה או להפנות לחומר בנושא? האם מדובר על שלב עד לגיבוש זהות מינית חד-צדדית או שמדובר על זהות בפני עצמה? מה התפיסה השלטת בנושא ומה תיאוריות איזוטריות יותר אומרות? בתודה, אני.

14/01/2006 | 23:44 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אשה, למיטב ידיעתי, אין תיאוריה המסבירה ביסקסואליות כישות בפני עצמה, אלא רק הומוסקסואליות. לפי התיאוריה הפסיכואנליטית של פרויד, כאשר לא הושלם פתרון מוצלח בשלב הפאלי, לא מושלמת ההזדהות עם ההורה בן אותו המין. במקרים שהזדהות זו קיימת באופן חלקי, לאישיות אין צורך להדחיק לחלוטין את משיכתו כלפי בני או בנות המין השני וכאשר ההדחקה אינה מושלמת, מורגשת משיכה כלפי בני שני המינים. בברכה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.zarut.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים