כמה להתערב

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

13/08/2014 | 18:26 | מאת: אמי

אני אמא לבחור בן 30. בן בין שני אחים מאוד מצואיסטים. אנו כהורים עם קבלה מאוד רחבה ואמירה ברורה שלהיות הומו זה לגמרי בסדר. הקושי היחיד הוא שחיים כאלו יותר קשים מבחינה משפחתית. הבן שומר במוצהר על סודיות בחייו האישיים. יחד עם זאת מאוד קשור למשפחה כולל המורחבת. מעולם לא היתה לו חברה. בכלל העולם החברתי שלו מצומצם אך מאוד נאמן וקשור למסגרת המשפחתית גם של החברים שלו. (מכיר ואהוב אצל משפחות החברים ). מוכשר מאוד מבחינה אקדמית אך חרדתי מאוד בכלל עם חרדה תעסוקתית באה והולכת. עזב את הבית רק לפני שנתיים. נימצא בטיפול. הדילמה שלי: כאימא ניראה לי תמוהה שעד היום לא היתה חברה. האם משמעות הדבר היא שהוא הומוסקסואל שהחליט לא לצאת מהארון אף פעם? בחזות החיצונית עושה רושם של סטרייט. לי כאימא עצוב ומדאיג לראות את הבדידות שלו. האם יש מקום לפתוח שיחה בנושא, למרות שהוא מודיע שלא רוצה לשתף אותנו בדברים האישיים שלו. האם נכון לשתף אתו פעולה ולעשות הצגה כאלו הכל בסדר. כאלו אני לא מעלה מחשבות שהוא הומוסקסואל? או לחילופין שישנה איזו בעיה מינית? לעיתים אני חושבת שאם הייתי שמה על השולחן את מחשבותי אולי הייתי מקלה עליו? שני האחים שלו משתפים אותי בדילמות של זוגיות בשעות משבר. אני מחשיבה עצמי כמי שנותנת את המרחב הדרוש לכל אחד מהם, עם מסר שלאני כאן כשאתם צריכים אותי. כשעולה נושא לגבי הומוסקסואליות עם הומור עי האחים, הוא זורם איתם באופן פעיל. אשמח להכוונה.

שלום אמי, קראתי בעיון את פנייתך ולא הייתי יכול לנסח עצה טובה יותר מהמשפט האחרון שלך, "מסר שלאני כאן כשאתם צריכים אותי. כדי להעביר את המסר הזה אינך צריכה לשתף את בנך בהרהורייך. יציאתו של בנך מבית ההורים היא צעד משמעותי מאוד שהוא עשה במאבקו לעצמאות ולהגדרה עצמית: http://www.giditherapy.co.il/?p=256 בנוסף לכך, הוא נמצא כבר בטיפול פסיכולוגי ומוכשר מבחינה אקדמית, דבר שאמור לשפר באופן עקבי ויציב את הדימוי העצמי שלו (גם אם לא בקצב שהיית רוצה לראות). אני יודע שקשה להורים להרפות ולעמוד מנגד, אך לפעמים זה הדבר הנכון לעשות ומתיאורייך יש לי הרגשה שאת בעצם רק מחפשת אישור לדרכך, אז הנה קיבלת. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

18/08/2014 | 23:55 | מאת: אמי

תודה רבה על התייחסותך לשאלתי. אכן נתנה לי אישור לתחושת הבטן שלי ביחס להתנהלות ההורית.

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים