משיכה נפשית ולא גופנית

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

23/07/2014 | 22:19 | מאת: נאור

שלום, אני בן 25 ובזוגיות כבר 4 חודשים עם בחור מדהים. יש בו צדדים מדהימים ותכונות שממיסות לי את הלב, כל פעם מחדש. מצד שני, ממש לא הכל מושלם. היום, ממרום מבטו של הזמן והניסיון שטמון בו, אני יודע לקרוא למצב בשמו: המשיכה שלי לבן זוגי היא ברובה המוחלט משיכה נפשית וכמעט ולא גופנית. וזאת על כל המשתמע מכך: יחסי המין בינינו מאוד מאוד לוקים בחסר וטומנות בחובן בעיות בסיסיות ביותר, מראה גופו לא מושך אותי כלל, הן בגלל שזה לא מבנה הגוף מהסוג שאליו אני נמשך והן בגלל ליקויים ספציפיים ומורגשים מאוד אצלו. ונוסף לכל אלה, הוא לא יודע לחבק כמו שצריך, כמעט ולא יודע לעשות לי נעים, וכמעט ולא עושה לי את המעט הנעים שהוא יודע לעשות לי. מצד שני, הוא נשמה מדהימה. הוא בן אדם כל כך טוב באופן כללי. הוא ממיס אותי כל פעם מחדש. בעל תכונות אופי מסויימות מוערכות מאוד מאוד מאוד. המחשבות עליו גורמות לי לרצות להיות איתו מיד וכמה שיותר. והשאלה שלי היא - האם זה נורמלי להמשיך לקיים קשר רומנטי, כאשר יש כמעט 0 משיכה גופנית ?

שלום נאור, סטטיסטית, זה בהחלט לא נדיר. אצל זוגות רבים (יותר סטרייטים מאשר הומואים)חלה שחיקה במשיכה המינית. שחיקה זו אכן לא מתרחשת בשלב מוקדם כל כך בקשר, אך בהמשך דברים אחרים מחזיקים את הקשר, בעיקר אותה זיקה רגשית של שותפות שאתה מתאר. לא אחת קורה שהקרבה (familiarity)מכבה את התשוקה המינית. חלק מהזוגות המגיעים למצב שאתה מתאר (אמנם לא כל כך מהר) מגיעים להסדר בדבר "קשר פתוח", המאפשר קיום יחסי מין עם פרטנרים אחרים. חלק אחר נפרד ונשאר בידידות נפש. אחת השאלות שכדאי לך לשאול את עצמך בהקשר הזה היא האם היית מעדיף מצב הפוך, קרי: שתהייה משיכה מינית עזה אך לא תהייה שפה משותפת וזיקה רגשית. אני יודע שהאידיאל הוא של התאמה בין הקשר המיני והקשר הרגשי, אך זיקה רגשית כמו זו שאתה מתאר אינה דבר שיש לוותר עליו בקלות, לדעתי. ניתן גם לנסות לשפר את המגע הגופני. יש, למשל, סדנאות מגע שבהן אתן יכולים ללמוד איך לעסות זה את זה. אתם יכולים להירשם יחד לקורס לעיסוי ולעסות זה את זה, כלומר, לנסות לתקוף את הבעיה ברמת המגע הגופני. נקודה למחשבה. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים