מבולבל מאוד

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

03/06/2014 | 11:55 | מאת: אנונימי

שלום דר אני בן 24 ובחצי שנה האחרונה התערערתי מבחינה מינית. שאלתי היא כזאת, יש איזה שהם מודלים של בני גילי פחות או יותר כאנשים שההטיה המינית שלהם השתנתה בתקופה הזאת? שאלה נוספת היא, מה זה אומר אם אני לא מרגיש איזושהי תחושה רגשית שמושכת אותי לאישה, אבל כשאנחנו במיטה, אין מצב שלא תהיה לי זקפה למרות שלא בא לי, אני לא נמשך... כאילו, אין את ההשתוקקות הזו של לגעת בה ולחקור ולהסתכל... *זה התחיל לקרות בחצי שנה האחרונה כששאלתי את עצמי אם יש מצב שאני הומו ופתאום נתקפתי פחד שמא כן ומאז אני רק משוחח עם עצמי בראש אם אני כן או לא... שאלה נוספת... מה זה אומר אם אני מתרגש מגברים? אני יותר מתמלא אם אני עוזר לגבר מאשר לאישה, אני יותר מתפעל מגברים מאש נשים בכל מה שקשור למעשים ביום יום וכו, אני פשוט חושב שגברים טובים יותר מנשים... לעיתים גם אם גבר מחמיא לי אז זה נתפס אצלי אחרת מעט..העניין הוא גם שאני תמיד קולט גברים שהם יפים. המשיכה שלי לנשים עד כה היתה ככ חזקה, שזה הדבר היחידי שעניין אותי ביום יום. כל הזמן חלמתי על זוגיות, היה לי טעם נורא ברור, מתחרמן בקלות, נשיקה עם בת זוג שהיתה לי גם אחרי שנה שלמה היה גורם לי זקפה... אפילו כיום. אישה שהיתה יפה בעיניי היתה נתפסת בעיני כמעשה אלוקי. הזוגיות האחרונה שהיתה לי לפני שנה שנמשכה כשבעה חודשים לאחר שלא נמשכתי, או יותר נכון לא היה לי את התחושה הריגשית הזו שדיברתי עליה קודם, שלעיתים למעשה כן קרתה ולא מעט, אבל ההוויה עצמה התחושה היומיות תמיד היתה מעורערת ולא מורגשת, בקיצור - זה דבר שיערער אותי ומחזק את החוסר להאמין שאני סטרייט. את מה שיש לי עם גברים ציינתי כבר... זה לא עוזב אותי כל היום, גם עכשיו כשאני נמצא בטיול במזרח כחודשיים, אני תמיד מחפש כן להרגיש את זה עם אישה וכשזה לא קורה אני מתערער וכשזה קורה אני מפקפק בזה... לגבי ההסתכלות והתחושות עם גברים, קורה כמעט תמיד... מצטער על החפירה תודה רבה, אשמח לכמה שיותר אינפורמציה...

שלום אנונימי, ראשית, נסתכל על מה שיש ולא על מה שאין ומה שיש (או מה שנשאר), לפי תיאוריך, זו זקפה מתמדת כשאתה עם נשים. זקפה היא מדד של משיכה מינית שלא מזייף (אפשר לומר "פוליגרף" של משיכה מינית). יכול להיות שפרט לכך, יש לך קשיים להרגיש רגשות שהיית רוצה להרגיש יחד עם הזקפה והמקום לברר מדוע אתה לא מרגיש זאת הם בטיפול פסיכולוגי. ההתפעלות מגברים טעונה בירור מעמיק יותר. לא ברור האם מדובר במשיכה מינית או כפי שאתה כותב, בהתפעלות/התרגשות. ייתכן שמדובר ברגשות שאינם קשורים בהכרח במשיכה מינית. ייתכן שמדובר בהזדהות, ברצון להיות כמו אותם גברים שאתה מתפעל מהם ולאו דווקא להיות איתם כשותפים מיניים, האפשרויות רבות וכפי שכתבתי כאן מספר פעמים, קשיים רגשיים עם נשים אינם אומרים דבר על משיכה לגברים. בשלב ראשוני זה של הבירור שלך עם עצמך אני מציע לך להאמין לזקפה שיש לך בחברת נשים ולברר את כל השאר בעזרת איש מקצוע. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים