מחפש להיות אני - מחפש להחליט- לקבל אותי

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

02/04/2014 | 18:42 | מאת: r-rr

אהלן- בן 37, התחלתי עם גברים לפני שנתיים תכלס אבל כנראה מדחיק זאת מגיל צעיר מאד. כנראה כי הגעתי ממשפחה שאומנם פתוחה אבל לא היה לי מקום להתעסק עם עצמי ולחשוב על זה ברצינות. כל החיים ניסיתי מערכות יחסים עם נשים אבל מצאתי עצמי לא נמשך!! משתעמם!! מנסה בכח, אוהב אבל לא מחבר תכלס. לגברים אני מתחבר רגשית יותר וכעת אין ספק שגם מינית. נפתחתי והכרתי, התחבטתי קשות יום יום עד שהגיעו מים עד נפש ויצאתי מול 4 החברים הכי טובים וסטרייטים שבעלם , מהארון. התאהבתי בצעיר בן 20 העפתי אותו מהבהלה , גיליתי שאני מתאהב, לא הרגשתי את זה שנים. התאהבתי שוב בבן 21 אחר והברחתי אותו כי הוא צעיר, כי אני בארון וכל מיני סיבות שחבל עליהם. עכשיו לב, לא מוצא את עצמי, מתכנן לצאת מהארון ההחלטה האם זה זה? האם זה נכן? אבל יש לי צורך בחופש!! ואני סטרייט עד עכשיו וכואב לי מה שיחשבו עליי....וכן אני הומו, מקבל את עצמי ....ומתחרט וכך הלאה. מה שאני בטוח - זה כבר לא בחירה שלי... מה הלאה....? אוהב את עצמי, לא מקבל, בדיסוננס גדול , בודד כי זרקתי את האהובים עליי, מה אני כזה פחדן.?? תודה לכם אהובים (נכתב בספנטניות ואמפולסיביות זריזה)

שלום לך, נשמע שאתה קצת מבלבל בין עניינים לא סגורים שיש לך בינך לבין עצמך ובין קשיים שיש לך עם סביבתך. כך, למשל, לא היית "סגור על עצמך" בעניין הנטייה המינית והיציאה מהארון ו"גירשת" את הבחורים הצעירים מחייך בתקווה שהנושא ייעלם מחייך. גם כשאתה מדבר על יציאה מהארון, נשמע לי שקיימת בלבך משאלה שאם החברים הסטרייטים שלך יקבלו אותך, או "יתנו לך אישור", תוכל לקבל את עצמך. לדעתי, מן הראוי שתפנה לייעוץ פנים אל פנים על מנת לסגור עניינים בלתי פתורים בינך לבין עצמך ורק אחר כך "תצא בהצהרה לתקשורת". לפי ניסיוני המקצועי, הדברים אינם עובדים בכיוון ההפוך. טיפלתי בכמה וכמה מטופלים שניסו לצאת מהארון בפני סביבתם לפני שהיו מוכנים לקבל את הנטייה העצמית בינם לבין עצמם, הסביבה אכן קיבלה אותם ונתנה את "האישור המיוחל", אך הם נשארו תקועים עם עצמם. לכן, וכאמור גם בגלל ניסיונך עם הבחורים הצעירים שגירשת מעל פניך, אני ממליץ לך ללבן את הדברים בינך לבין עצמך, בעזרת ייעוץ, ורק לאחר מכן לקבל החלטות בפני מי לצאת מהארון ועם מי ליצור קשרים. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים