בלבול מיני

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

28/02/2014 | 01:05 | מאת: אלמוני

דר שלום, אני חש בלבול שהולך ומחמיר בין משיכה לנשים או גברים. נמשכתי תמיד וגם היום אני המשך מבחינה מינית ורגשית לנשים, אבל אני לא יכול להתעלם מזה שגם לגברים אני חווה משיכה מינית, וזהו. רק מינית, לא רגשית בכלל, אני תופס אותם כאחים, גבר לגבר. או שלפחות ככה אני גורם לעצמי להאמין או מנסה לשכנע עצמי. אני באמת מבולבל מאד, כשרק התחלתי לאונן בגיל צעיר יותר נמשכתי מאד לנשים ולא חשבתי על גברים באופן כזה כלל. אבל עם הגיל החשש הלך והעמיק. כשאוננתי על גברים מיד לאחר מכן מצאתי את עצמי נגעל מזה ובאופן טבעי מתנהג יותר כמו גבר גבר כמו מן מנגנון כזה שעובד. אני לא רואה את עצמי בכלל מנהל חיים עם גבר או זוגיות, אלא רק עם אישה. מה את אומרת? האם זהו רק בלבול חולף? או שמא אני דו? או אולי אפילו גיי? תודה על העזרה.

שלום אלמוני, לפי תיאוריך, אתה אכן ביסקסואל, כלומר, נמשך גם לגברים וגם לנשים והגועל שחשת אחרי קיום יחסי מין עם גברים נראה לי תגובה שאנו מכנים "פאניקה הומוסקסואלית" (או הומופוביה), כלומר, למרות שאתה נהנה בזמן יחסי המין, אתה נתקף אימה מעצם המחשבה משום שהפנמת סטיריאוטיפים ועמדות שליליות של החברה כלפי הומוסקסואליות. ביסקסואליות יכולה לשאת צורות רבות. השכיחה שבהן היא באמת שעם האישה יש גם קשר רגשי וזוגי, בעוד עם הגברים הקשר מיני בלבד: http://www.shrink-friendly.co.il/?p=187 לצערנו, הרבה ביסקסואלים היו רוצים להיות הומואים ובלבד שלא ירגישו את הבלבול שאתה מתאר, אך הבלבול נובע מגישה נוקשה של צורך להחליט לכאן או לכאן וקושי להכיל את הדואליות. בסה"כ הדואליות, כלומר המשיכה לשני המינים, מאפשרת עולם עשיר יותר, טווח אפשרויות רחב יותר ואין חובה לממש בכל שלב בחיים את שתי המשיכות. בעזרת ייעוץ מתאים, נראה לי שתוכל למקסם את ההנאה שלך משתי המשיכות ולמצוא סידור מתאים לך ליישב ביניהן. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים