לחיות ללא בן זוג ?

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

12/02/2014 | 16:44 | מאת: בחור

פרופסור רובינשטיין, מה דעתך על חיים ללא בן זוג ? אתה חושב שאדם (שיש לו יצר מין ומשיכה מינית), יכול לחיות לבד ללא בן זוג, או יחסי מין כלשהם? האם זה יוצר בעיות נפשיות, או שאפשר לחיות עם זה בשלום?

שלום בחור, התשובה לשאלה שלך תלויה בשואל. כששאלו את פרויד, שעסק כל חייו בפסיכופתולוגיה, בערוב ימיו, מהי בריאות נפשית, הוא אמר: "היכולת לאהוב ולעבוד" ושני הקריטריונים הללו אכן מלווים אותנו באבחנה - עד כמה האדם פרודוקטיבי ומתפקד ואיך נראים היחסים הבין-אישיים שלו. בשאלתך אתה כורך יחד קשר זוגי ויחסי מין. לצורך התשובה רצוי להפריד בין השאלות. אדם יכול לחיות גם בלי זוגיות וגם בלי יחסי מין, אך סביר להניח שהוא הגיע לבחירה הזו מתוך קושי מאוד גדול ביחסים בין-אישיים והשאלה היא איך הקושי הזה משפיע, שלא בהקשר המיני או הזוגי. שאלה נוספת היא עד כמה הזוגיות והמין חסרים לאדם עצמו ועד כמה הוא הצליח ליצור לעצמו עולם משמעותי בלעדיהם. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים