שינוי נטייה מינית

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

16/12/2013 | 13:30 | מאת: רזאל

היי שלום שמי רזאל אני בן 22 דתי, נשוי + בת. כמו שכתבתי אני דתי, ואצלנו בקהילה לא מקובל כלל לדבר על הומוסקסואליות, כמובן שאין מה לדבר על קבלת הומואים בחברה, ומבחינת החברה שלי אין דבר כזה, כפי שלא היה במאה ה-19 וכל הלאה. מכיוון שאני במצב כזה, ואני לא יכול לשנות את העולם, יש אפשרות לשנות לי את הנטייה המינית ? אני יודע שזה לעוס וטחון העניין,ויש בזה סיכונים, אבל האם יש גם סיכוי ? אין לי אפשרות לחיות כהומו, אני נשוי לבחורה מלכת יופי, אבל נמשך לחברים, יש מצב לשנות את המצב הזה ? או לפחות שואכל קצת להנות מיחסי המין איתה, ולא לפזול באובססיביות הצידה ? ואולי היית ממליץ לי לחפש פרטנר מחוץ לנישואים ולהגיע לסיפוק מיני איתו ? תודה

שלום רזאל, אני מבין את מצוקתך אך באופן חד-משמעי אין כל אפשרות לחסל את משיכתך לגברים. צריך להבדיל, כמובן, בין משיכה ובין מימושה הלכה למעשה. באשר לסיפוק מיני עם גבר מחוץ לנישואין - המניעה לעשות זאת, במידה והיא קיימת, היא עניין ערכי הן מבחינת שמירה על מונוגמיה בקשר שלך עם אשתך והן מבחינת איסורים דתיים שאתה מתמצא בהם בוודאי יותר ממני. ישנם שני אתרים/ארגונים של הומואים דתיים, אשר מתקיימים בהם גם דיונים בפורומים וגם מפגשי פנים אל פנים, האחד "חברותא" והאחר "הוד" (הומוסקסואלים דתיים). בשניהם תוכל להתייעץ גם עם רבנים המקבלים את התופעה וגם עם אנשים דתיים אחרים במצבך. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

16/12/2013 | 21:44 | מאת: רזאל

לגבי האתרים הדתיים, אני פשוט לא כל כך אוהב את השיח הדתי, שבעיני לעיתים מוטה, או לא מתאים לי. השאלה, כפיסותרפיסט נראה לך שיש אפשרות שאהבה מהנישואים שלי, ואפסיק לחשוב על גברים ? גם אם המשיכה לא "תחוסל", אבל שהיא תיהיה חלשה ולא דומיננטית, ושואל להנות במיטה עם אשתי, גם אם אני לא ממש נמשך אליה. האמת, שאף פעם לא הגעתי לעוררות מינית מלצפות בנשים בעירום, או לצפות בסקס רגיל, מלסביות, רק מתמונות של גברים, או סרטים וכן הלאה. אני ממש מתוסכל מזה. :( הנטייה הזאת, זה דפק פסיכולוגי ? או ביולוגי ? אגב, אני סבלתי בעבר מדיכאונות חרדות ואובססיות, ומטופל עדין גם כהיום בהצלחה בונלפקסין. יש קשר לענין המיני ? תודה רבה

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים