כיצד ניתן לשנות נטייה מינית

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

10/07/2013 | 00:21 | מאת: יניב

ב"ה האם מטפל יכול לעזור למטופל להגמל ממשיכה לגברים ולגרום לו להמשך לנשים?

שלום יניב, התשובה היא חד-משמעית לא. הטיפולים המתיימרים לעשות זאת מוצעים בימינו בעיקר ע"י גופים דתיים לא מקצועיים. ניסיון העבר מלמד שטיפול מסוג זה הקרוי "טיפול המרה" (conversion therapy)הסבו נזק רב למטופלים והשאירו אותם קרחים מכאן ומכאן וברוב המקרים עם דיכאון קשה. טיפולים כאלה מוגדרים ע"י האיגודים הפסיכולוגיים והפסיכיאטריים ברחבי העולם (ולאחרונה גם ע"י הסתדרות הפסיכולוגים בישראל) כעבירה על כללי האתיקה המקצועית. ה"גמילה" מהמשיכה לגברים בלתי אפשרית לחלוטין, אך במידה וקיימת משיכה לנשים (גם אם אינה חזקה כמו המשיכה לגברים) המטופל יכול להשתמש בטיפול כדי לממשה. עם זאת, לא ניתן ליצור משיכה כזו אצל מי שהמשיכה הזו כלל לא קיימת או מאוד חלשה. מטרת הטיפול הפסיכולוגים היא לעזור למטופל לקבל את נטייתו המינית ולחיות עימה בשלום, וכן לבחור מתוך האפשרויות הרבות הקיימות לממשה, את זו המתאימה ביותר לסגנון חייו ולאישיותו. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

17/10/2013 | 00:31 | מאת: יניב

ב"ה בהמשך לשאלתי למר גידי רובינשטיין אני מוסיף שיש הרבה שטוענים שהשתנו ואם לומר את האמת אז זה נשמע מאוד אמין ומצאתי הרבה חומר על זה שהנחותיו מאוד מתיישבים אם ההגיון אולם הסיבה שפניתי אליך היא באמת לבחון אם אתה יכול לסייע לי בתהליך השינוי שב"ה העבור ומאוד התעכזבתי שאמרת חד משמעית לא וגם ההמשך הוא ציטוט של הארגון הפוליטי בארצות הברית שכבודו מן הסתם מכיר בשמו הרשמי. אני משוכנע שב"ה הצליח השאלה מי יהיה זה שיעזור לי וכמה זמן יקח. לחיות כהומו זה לא אפשרות בכלל מבחינתי אני מאוד מעונין לחיות כאדם נורמלי אם אישה ולגדל ילדים גם בלי משיכה, יום טוב.

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים