שתי שאלות

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

21/06/2013 | 05:17 | מאת: רועי

שלום פרופ' רובינשטיין, יש לי שתי שאלות בנושאים שונים, שאשמח לקבל ממך מענה עליהן: דיברת על רצף המשיכה המינית של קינסי, אשר נע מהטרוסקסואליות מוחלטת להומוסקסואליות מוחלטת. שאלתי היא: האם רוב האנשים באוכלוסיה נמצאים במקומות שונים על פני רצף זה? או שיש יחסית מעט אנשים על הרצף, כשרוב האנשים הם או הטרוסקסואלים לחלוטין ומיעוטם הומוסקסואלים מוחלטים וביסקסואלים? השאלה השנייה נוגעת לנושא הורות חד מינית. המחקרים בנושא מראים בסך הכל תוצאות חיוביות. המדגמים היו אמנם קטנים יחסית, אך לי אישית לא נראה סביר שעובדה זו היתה משפיעה על הממצאים אילו באמת היתה להורות חד מינית השפעה מזיקה על ילדים. כמו כן, אני מניח שלנישואים חד מיניים ביותר ויותר מדינות בעולם תהיה השפעה חיובית מסוימת על קבלת ההומוסקסואליות בחברה ושהם יביאו יותר ויותר הומוסקסואלים ליטול על עצמם תפקיד חברתי הכולל מחויבות לזוגיות להקמת תא משפחתי. האם דבריי אלו נראים לך סבירים? ומה דעתך האישית על נושא הורות חד מינית? האם זה משהו שאתה באופן אישי תומך בו ומאמין ביכולתם של הומוסקסואלים ולסביות להיות הורים? תודה ובברכה, רועי

שלום רועי, במחקר המקורי של קינסי נמצא ש-11.6% מהגברים בגילאי 20-35 קיבלו את הציון 3 הנמצא בדיוק באמצע הרצף ו-10% מהגברים בני 16-55 דירגו את עצמם כהומוסקסואלים בלעדיים או כמעט בלעדיים. כל היתר דירגו את עצמם כביסקסואלים או הטרוסקסואלים מוחלטים או כמעט מוחלטים. באשר להורות חד-מינית - ראשית, על דרך השלילה, אחוז הגירושין נמצא בעלייה מתמדת ועומד על יותר משליש, וזאת בנוסף לזוגות רבים שחיים בנישואין לא מוצלחים ואינם מעזים להתגרש, כך שבהורות דו-מינית אין ערובה לרווחתו הנפשית של הילד. שנית, מי שהולך לקראת הורות חד-מינית מתכנן (לרוב בעזרת קבוצות מתאימות) את הבאת הילד לעולם הרבה יותר מאשר בנישואין סטרייטיים, שבהם ההורות היא הצעדה האוטומאטי הבא אחרי הנישואין, ללא כל בדיקה של כשירות וגם לא בחינה עצמית של המסוגלות ההורית. שלישית, לא הייתי מתייחס לסטרייטים או להומואים כמקשה אחת.מחקרים שנערכו על הומוסקסואלים, דווקא ללא קשר לנושא ההורות, מצביעים על רווחה נפשית ושביעות רצון כללית מהחיים בקרב אלה שיש להם זוגיות מתמשכת הרבה יותר מאלה שאין להם זוגיות כזו. אני מאמין שנתון זה עשוי גם לנבא את איכות ההורות. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

23/06/2013 | 04:50 | מאת: רועי

23/06/2013 | 11:24 | מאת: רועי

שלום פרופ' רובינשטיין, ראשית כל, תודה על תשובתך. שנית, הנתונים של קינסי מפתיעים מאד. האם אתה חושב שהם רלוונטיים גם להיום? ממה שאני יודע, הרבה פחות אנשים מכפי שמצויין בנתונים מגדירים את עצמם כהומוסקסואלים. אשמח להסבר ממך. ובנוגע להורות חד מינית - האם התכנון שאתה מדבר אליו נעשה גם במקרים שבהם שני ההורים הם מאותו מין וגם במקרים בהם ההורות היא משותפת (הורות של שני הורים ממנים שונים כאשר אחד ההורים או שניהם הומוסקסואל/לסבית)? איזה מודל עדיף בעיניך עבור הומוסקסואל המעוניין בהקמת משפחה? תודה ובברכה, רועי

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים