שאלה כללית

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

28/05/2013 | 17:30 | מאת: אור

שלום אם מישהו צעיר שבאמת בילדותו אביו לא היה לו דוגמת דמות אב וכל חייו שראה אדם בוגר של חבר אבא של מישהו הרגיש צביטה ואם היום כשהוא רואה אדם שיכל להיות לו דמות אב וללמוד ממנו ויש אליו אהבה כזו של כאילו דמות אב לתמוך לחזק לחבק האם זה אומר שיש בו נטיה הפוכה? תודה

שלום אור, "נטייה הפוכה", כפי שאתה בוודאי יודע, הוא הביטוי השגור בפי יהודים דתיים וחרדים להומוסקסואליות והומוסקסואליות היא, בראש ובראשונה, משיכה מינית לבני אותו מגדר - במקרה זה, לגברים. אי אפשר לקבוע שקיימת הומוסקסואליות ("נטייה הפוכה") רק על סמך חסך בדמות אב ותהליכים הזדהותיים מהסוג שאתה מתאר, אלא תנאי הכרחי הוא קיומה של משיכה מינית לגברים. לפי התיאוריה הפסיכואנליטית, היעדר דמות אב מספקת יכולה להוות את אחד המרכיבים בתהליך המורכב מאוד של התפתחות הומוסקסואלית, אם כי מדובר בדינאמיקה משפחתית כוללת יותר, הכוללת גם את יחס האם לאב, היחס בין הבן לאימו ועוד. דמות הזדהות חלופית אין בה כדי "לתקן" את הליקוי בהזדהות עם דמות אב לא מספקת ואין בה כדי ליצור הומוסקסואליות. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

01/06/2013 | 17:27 | מאת: חיים

שלום, אם אתה קורא לחוסר ההזדהות עם האב ליקוי, הרי שניתן לראות בהומוסקסואליות משהו שהוא תוצאה של ליקוי? האם הנטייה היא כשלעצמה ליקוי?

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים