שאלה

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

21/05/2013 | 12:54 | מאת: נעמה

הי רציתי לשאול , אני מכירה משהי שהיא מאד מחוברת לאמא שלה אפילו סוגדת לה במקומות מסויימים. ראיתי באח הגדול את הבחורה הלסבית שגם מספרת על קשר מיוחד עם אמא שלה , אחותה התראיינה בטלויזיה ואמרה שלדעתה הסגידה לאם הפכה סגידה לנשים בכלל.. האם באמת יש קשר משמעותי בין זהות מינית לקשר עם האם? אשמח לתשובה תודה רבה

25/05/2013 | 22:13 | מאת: ד"ר דליה גלבוע

שלום נעמה, אענה לך בקצרה, היות שניתן להרחיב את הדיבור על התפתחות הזהות בכלל והזהות המינית בפרט עד אין סוף ונכתבו על כך תילי תילים של כתבים. עיצוב הזהות מאד תלוי במאזן העדין שנוצר בהתפתחות ובקשרים עם הדמויות החשובות והמשמעותיות בחיי האדם (וזה בוודאי מתייחס לדמות אם). הקשר הראוי עם דמויות אלה צריך להיות גם חיובי וגם חזק, אך במידה שמאפשרת גם מקום לעצמאות והתפתחות אישית. כאשר הדברים חזקים מידי, דהיינו שהקשר הדוק עד כדי מעמסה או "חניקה" או לחילופין רופף מדי, או כאשר אינו חיובי במידה המותאמת והראויה, יש בעיה בהפנמת הדמויות עמן באופן טבעי אנו אמורים להזדהות. על כן, כל קשר קיצוני לכל כיוון, יכול לגרום למה שמתגלה בזהות שעליה דברת. בברכה, ד"ר דליה גלבוע

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים