בלבול מיני

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

08/05/2013 | 23:45 | מאת: אלמוני

שלום דוקטור. אני נער בן 17. אני עוד לא יודע איך להגדיר את עצמי(ביסקסואל, גיי, או שאולי אני בכלל סטרייט) בעבר נמשכתי מאוד לנשים. היו לי בתקופות שונות איזה משיכה מודחקת אני חושב גם לגברים, אבל ללא ספק נמשכתי מינית לנשים. מפנטזיות מיניות וכלה בצפייה בפורנו. בזמן האחרון אני מרגיש שהנטיה שלי כלפי גברים מתחזקת, או אולי פחות מודחקת, אני כבר לא יודע...אבל הדבר המוזר הוא שבמקביל המשיכה שלי לנשים ירדה מאוד. האם סטרייט יכול להפוך להומו? ואם כן, יכו להיות שבשלב שונה בחיי תתחזק משיכתי כלפי נשים? האם יש דרך לשלוט בזה? למה זה קורה? האם המשיכה לנשים יכולה לדעוך(קצת מוזר, לא?)? מצטער על השאלות הרבות

שלום אלמוני, אתה שואל שאלות של טעם שרבים שואלים את עצמם. נפתח בזה שאתה עדיין מאוד צעיר, גם אם אתה מדבר על תקופות כאלה ותקופות אחרות בחייך. פוטנציאל המשיכה המינית הוא דו-מיני - לפעמים חלק אחד מודחק לגמרי וחלק אחר מודע, לפעמים חלק אחד מודחק יותר וחלק אחר פחות ואכן ניתן להגדיר הומוסקסואליות, הטרוסקסואליות וביסקסואליות בתקופות שונות לאורך טווח החיים: http://www.shrink-friendly.co.il/?p=187 הואיל ואתה נמצא כעת בגיל ההתבגרות, תקופה שבה ההורמונים משתוללים, קשה מאוד לנבא את הכיוון המיני בעתיד. בהמשך החיים, כשתרצה למזג מין ורגש בצורת קשר זוגי, הדבר יהיה תלוי בין היתר בגברים ובנשים שתפגוש ובשפה המשותפת שתמצא עם האדם המתאים לך. המשיכה המינית עצמה אינה ניתנת לשליטה, כלומר, אינך יכול להחליט להימשך לגברים או לנשים. במצב שבו אתה נהנה ממשיכה לשני המינים, אתה יכול לקבל בשלב מסוים החלטה מחשבתית ורגשית עם מי מהמינים תרצה לפתח קשר זוגי, אך ברגע שרק משיכה אחת שלטת לא ניתן ליצור יש מאין ולפתח את המשיכה האחרת. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

09/05/2013 | 05:26 | מאת: אלמוני

ראשית, תודה רבה על התשובה המהירה. שאלה שלא מפסיקה לקנן בי היא איך זה שבעבר נמשכתי לנשים מאוד, ואילו כיום המשיכה השתנתה פלאים. מה היה יכול לגרום לה לשינוי? האם יכול להיות לזה קשר למשפחה ולהוריי? לגבי הדחקת חלקים מסוימים, האם ההדחקה נעשית במכוון או לא? ובמידה ואני מקבל את נטיותיי ההומוסקסואליות כרגע, מב יגרום להדחקתם בעתידי, או להתחזקות משיכה כלפי נשים?(בדיוק כמו שקרה לי עם משיכתי לגברים? יש לי כל כך הרבה שאלות...הייתי שמח אגב אם הייתה לי האופציה לשלוח לך הודעה פרטית, אם הדבר אפשרי כמובן. תודה רבה!!

09/05/2013 | 13:15 | מאת: בעילום שם

בדמיון מודרך אפשר ליצור בסקסואליות? או לחזק משיכה למין המודחק או למין שסולדים ממנו?

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים