שאלה דחופה

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

01/05/2013 | 22:41 | מאת: רונית

שלום ותודה על הפורום, התחלתי טיפול בשיטת מוח אחד. יש לציין שאני דתייה (בת 28)וגם המטפלת (אפילו יותר ממני היא חרדית בת 40) , אני ביסקסואלית ורוצה להקים משפחה וכ"ו. הגעתי לטיפול מכמה סיבות. אני כן מרגישה שקורה שם משהו שאני קצת מתחילה לחשוש ממנו. המטפלת יודעת על נטייתי המינית . ורואה בי בחורה יפה . היא כמובן נשואה+ . בעיני היא יפיפייה ממש. ויש מקומות שצריך מגע בטיפול. אני כן מרגישה שאני במתח כזה לידה ,לפעמים אנחנו עומדות כ"כ קרוב שאני מרגישה את הנשימה שלה , וזה ממש עושה לי משהו כול הקרבה הזו. יש לציין שדווקא בהתחלה לא התלהבתי ממנה וגם לא מהטיפול. עכשיו אני מגיעה לשם די בגללה. הערב העלתי איתה את הנושא שאני מרגישה מתח לידה ,היא שאלה למה? ואם יש משהו שהיא יכולה לעשות כדאי לשפר את האקלים שלא ארגיש ככה. בתחושות שלי היא יודעת בדיוק למה יש מתח..(לדעתי היא כן מרגישה שאני נמשכת אליה לא יודעת אם זה הדדי.) אמרתי לה שקשה לי החשיפה וכ"ו אבל שזה לא רק זה. היא כמובן אמרה שהיא תחשוב על זה.. או שנחשוב יחד. שאלותי הם כאלו: 1. האם זה טוב לעלות איתה את זה? (הייתי בטיפול פסיכולוגי ופה הטיפולים קצת שונים אן כי גם "חופרים" על דברים.) אבל אני חוששת שזה יחבל בטיפול -ואולי אפילו יביך אותה ,ואולי היא תתחיל לחשוש לגעת בי , אני לא רוצה להכניס אותה לסרט. 2. האם הגיוני שגם לה עוברות מחשבות על זה? אני כן מרגישה שהיא מסתכלת עלי במיוחד כשאנחנו עומדות קרוב. 3 . האם זה טוב להיות מטופל אצל מישהו שמרגישים אליו משיכה עזה. אשמח לתשובת :-) תודה רבה רבה !!!

04/05/2013 | 00:04 | מאת: ד"ר דליה גלבוע

שלום רב רונית, מה שתיארת מאד אופייני לתחושות העולות בטיפול. עקב הקשר המיוחד שנוצר כלפי דמות הסמכות המטפלת (ומסתבר שזה קורה בשיטות טיפול שונות)נוצרים יחסי "העברה", דהיינו מעבירים רגשות שונים כלפי דמויות הוריות אל המטפל. כמובן, שבמגוון הרגשות ישנה גם תחושת האהבה או לחילופין הכעס ושאר רגשות. אנו מבינים את ההתאהבות והתשוקה שעולים כלפי המטפל כמועברים מתקופת חיים מוקדמת יותר, שמקורה בקשר עם ההורה. דווקא "ההעברה" היא כלי מאד משמעותי לקידום הטיפול, כשמדובר בשיטת טיפול של פסיכותרפיה דינמית ונגזרותיה. אנני מכירה לפרטיה את שיטת הטיפול שציינת ואנני יודעת מה ההכשרה המקצועית של המטפלת עימה את עובדת, אך כדאי בכל מקרה להעלות עימה את תחושותיך. יתכן, שבשיטה שתיארת אין נעשה שימוש מקצועי-טיפולי ברגשות ובהתנהגויות העולים בעקבות יחסי ההעברה, אך לפחות תוכלי לנסות להבין מה מקורהרגשות העולים בך כלפי המטפלת ולקדם עצמך בעזרתה, באשר לעולמך הפנימי ומקורות בעיותיך אשר בגללן הגעת לבקש עזרה בטיפול. אם המטפלת מנוסה ומקצועית היא תדע להתמודד עם הדברים ותצאי נשכרת מכך. זאת יש לקוות. בברכה בהצלחה, ד"ר דליה גלבוע

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים