משיכה לגבר נשי

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

29/04/2013 | 17:32 | מאת: ישראל

שלום! אודה לך אם תשיב על השאלות הבאות: א. אני נמשך לגבר "נשי". כלומר: אין לו שרירים, והוא רזה, עדין וחלק. ככלל אני לא נמשך לגברים, ואני אוהב את המראה הנשי על אף שלא התנסיתי עדיין. מה זה אומר עלי? האם הומואים נמשכים דווקא לגברים "גבריים" שריריים וכו'? ב. האם במסגרות שנמצאים רק גברים (כמו בישיבות) משיכה לגבר מסויים מעידה על שהנמשך הוא "הומו" או ביסקסואל? ג. אני בקשר חברתי מאוד צמוד עם הגבר ההוא, אבל הוא לא מעוניין בקשר ארוטי-מיני. איך אני צריך להתמודד עם זה? האם במשך הזמן כשלא אממש את התשוקה אליו היא תפחת?

שלום ישראל, גברים הומואים, בדיוק כמו נשים וגברים סטרייטים, נמשכים למגוון גברים - איש איש וטעמו. בהחלט לא כולם נמשכים לגברים גבריים ושריריים ויש בהחלט הומואים רבים הנמשכים לטיפוסים נעריים ועדינים כמו זה המתואר בפנייתך. ישנה "הומוסקסואליות נסיבתית", כזו הנוצרת בסביבה חד-מינית ובכל זאת, לא כל החיים בסביבה חד-מינית כזו נמשכים לבני מינם. יתר על כן, ישיבה היא מקום שנמצאים בו בגיל ההתבגרות כשהזהות המינית אינה מגובשת ואין להסיק מכך מסקנות מרחיקות לכת לגבי העתיד. השאלה אם אדם מסוים הוא ביסקסואל תלויה בשאלה אם קיימת גם משיכה לנשים בצד המשיכה לגברים. אם משיכה כזו קיימת ניתן להגדיר את האדם כביסקסואל, כל עוד בתקופת החיים המדוברת קיימת משיכה לשני המינים (גם אם בעצמה שונה לגברים ולנשים). קשה לומר כיצד תתפתח המשיכה שלך לאותו גבר, אך הואיל ואתה חי במסגרת סטרייטית (ואם אני מבין נכון, גם דתית), הייתי מציע לך לצנן את היחסים עם אותו בחור. בגיל ההתבגרות, כאמור, הזהות המינית עדיין אינה מגובשת ועקב כך הפחד של נערים/בחורים סטרייטים מפני הומוסקסואליות גבוה מאוד ועלול להתבטא בהומפוביה (עמדות והתנהגות אנטי-הומוסקסואליות). לכן, חשוב מאוד לשמור על מרחק מהבחור, להקפיד על קורקטיות ועל ויסות ביחסים. רצוי מאוד להרבות בקשרים חברתיים ואולי אף להיעזר בקבוצות תמיכה של הומוסקסואלים דתיים או של נוער הומוסקסואלי: http://hod.org.il/ www.igy.co.il זאת, גם אם הקשר וירטואלי בלבד. החיים בצילו של סוד כבד ומשמעותי כזו מוסיפים מצוקה רבה ומומלץ מאוד למצוא אפיק שישמש לך אוזן קשבת, כולל כאן בפורום, כמובן בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים