מפס לאק

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

14/04/2013 | 21:08 | מאת: עדי

היי אני בן 28 וכל חיי כגיי אוננתי ותפקדתי כפסיבי בסטוצים \(לא היה לי קשר מעולם). לאחרונה אני שם לב שיש לי ממש רצון להתחיל להפוך להיות אק אבל הבעיה שניסיתי איזה פעמיים עם בחור שמשך אותי אבל הזין שלי לא עמד שזה הגיע לחדירה עצמה...אני כן נמשך אבל פשוט לא עומד. לציין שגם באקטים שאני פס לא עומד לי למעט שאני עושה ביד באופן יזום או שאני מאד מאד מגורה.לציין שאני כן נמשך לפרטנרים (לפני כמה שנים זה לא היה ככה שלא עמד לי שהיתי פס-אין לי מושג מה קרה בדרך). בכל מקרה אני רוצה לחדור אבל זה לא הולך. לקחתי גם ויאגרה פעם וזה לא סיייע. מה עושים??

שלום עדי, ייתכן שבמשך השנים הרבות שבהן מילאת רק את תפקיד הנחדר ביחסי מין לא היית צריך את הזיקפה כדי לתפקד מינית ובתהליך הדרגתי של למידה (ואולי גם הזדהות עם תפקיד הנחדר) לא נוצרה זיקפה. זיקפה אינה תנאי הכרחי למשיכה מינית ויש ביטויים אחרים למשיכה מינית, כפי שאתה בוודאי יודע היטב מניסיונך. לפעמים הגוף "מפגר" אחרי המשיכה המינית (שהיא פסיכולוגית מעיקרה) ואינו מדביק את הפער שנוצר כעת כתוצאה מרצונך לחדור. במילים אחרות, ייתכן שיש צורך בהבנה מעמיקה יותר של השינוי שחל בך, מעבר לאמצעים הטכניים לגרימת זיקפה, שכבודם בהחלט במקומם מונח. האמצעי שניסית, הוויאגרה, הוא אמצעי מעולה, אך זכור כי ויאגרה אינה גורמת זיקפה ספונטאנית אלא דורשת גירוי ידני או אוראלי (ובכל מקרה, מגע כזה או אחר). זאת, בניגוד לאמצעים טכניים אחרים, כמו למשל ואקום, שאמורים לגרום זיקפה בין אם אתה רוצה בכך ובין אם לאו. על כך תוכל לקבל הסבר אצל כל אורולוג, אם ברצונך להשאיר את הדברים ברמה הטכנית, בלי בירור פסיכולוגי-סקסולוגי של העניין. אותה בעיה יכולה בהחלט להופיע גם אצל סטרייטים כך שעקרונית אפשר לקבל את ההדרכה גם אצל אורולוג שאינו יודע על נטייתך המינית, אם כי היה רצוי מאוד שיידע משום שתמיד חשוב שהרופא יידע את ההקשר בו נערך הייעוץ. במרפאה הסקסולוגית של "שיבא" יש צוות מיומן בעל ניסיון בעבודה עם גייז. קיים מקום בהחלט לשקול יחד עם אורולוג הגברת מינון הוויאגרה לפני שאתה יוצא ל"מבצע אקטיבי" ושימוש בוואקום (כל מה שהפרטנר שלך יראה הוא את הטבעת שמסביב לאיבר המין ולא את כל המכשיר). having said that, נראה לי שבכל זאת תברר בעזרת איש מקצוע מתאים גם את השינוי שחל בך, שכן למרות שלא היה לך קשר (ואינך כותב אם אתה מעוניין בו), הגוף שלך אינו מיועד לפעול כמו רובוט המופעל ע"י אורולוג, מכשירים או תרופות. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים