מה בעצם פסול בזנות (במבט על נותן השירות) ?

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

12/04/2013 | 15:04 | מאת: איתמר

שלום וברכה, אינני נער ליווי ומעולם לא פגשתי כזה. שמעתי בעבר שהתבטאת כנגד אישיותו של בחור המספק שירותי ליווי. אך מעניין אותי לדעת - האם בכל נער ליווי בהכרח יש ליקוי או עיוות של האישיות או מרכיב אישיותי פסול כזה או אחר ? מה בעצם פסול בזנות עצמה, מבחינת נותן השירות ? שכן גם מנקה משתמשת בידיה כדי לעבוד, גם נהג מונית משתמש ברגליו כדי לעבוד, וגם איש הייטק משתמש במוחו כדי לעבוד. אז מה פסול אצל נער ליווי שמשתמש באיבר מינו ? מה בעצם רע אם הגיע להחלטה שזה לגיטימי מבחינתו ועושה הפרדה טובה בין זה לבין שאר החיים ? אשמח לשמוע

שלום איתמר, גם מנקה, גם נהג מונית ובוודאי שאיש הייטק - כולם משתמשים במיומנויות ובהשכלה שרכשו (כל אחד עם השקעה שונה וברמה שונה) לצורך מתן שירות מקצועי. יתר כל כן, גם אני משתמש לא רק בידע ובהכשרה שרכשתי כמטפל, אלא גם באישיותי, כדי לטפל. מי שעוסק בזנות משתמש בגופו למתן שירותי מין שבאופן נורמטיבי מתקיים ללא תשלום, בין אם מדובר ביחסי מין בין שני אנשים הנמשכים זה אל זה ובין אם מדובר ביחסי מין שהם חלק מקשר זוגי ורגשי. לדעתי, לעיסוק בזנות עלולה להיות השלכה שלילית על חיי המין, לא כל שכן הזוגיות, של העוסקים בכך. ראשית, ביחסי המין של העוסקים בזנות עם לקוחותיהם המשיכה אינה הדדית בדרך כלל וכך נלמד ומופנם דפוס של ניתוק מהחוויה. דוגמא לכך ראינו בקטע העוסק בשחקן הפורנו יונתן אגסי המופיע בסדרה "משפחות" (ערוץ 8): הוא מספר שהיה רגיל לקחת ויאגרה כדי להפגין ביצועים בסרטיו אך סבל מקשיי זיקפה וחוסר חשק עם בן זוג שהתאהב בו וכתוצאה מכך איפשר לבן הזוג לקיים יחסים מחוץ לקשר. במילים אחרות, העיסוק המקצועי בסקס חיבל ביכולת למזג רגש ומין בזוגיות. גם שחקני פורנו גברים ונשים מעידים על כך שהעיסוק אינו עולה בקנה אחד עם זוגיות. ייתכן מאוד שמידה מסוימת של ניתוק בין מין ורגש גם מאפיינת את העיסוק במין לצרכי פרנסה מלכתחילה. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

13/04/2013 | 23:49 | מאת: איתמר

תודה, אבל גם בנהג המונית אפשר לא להשתמש אם יש לך רכב פרטי, וגם במנקה אפשר לא להשתמש אם תנקה בעצמך. קראתי את כל תשובתך, שבחלק לא קטן ממנה דיברת על שחקני פורנו, ואני חושב שקיים שוני רב בין שחקני פורנו לנער ליווי, שהרי תמיד עושה רושם שרוב נערי הליווי לא יסכימו להיות שחקני פורנו, וששחקני פורנו רובם לא יסכימו לתת שירותי ליווי פרטניים... לגבי נער ליווי, אם אינני טועה קראתי כאן בעבר שכתבת שזה גורם נזק לאישיותו של האדם, האם זה נכון?

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים