האם יש קשר בין פגיעה מינית למשיכה לנשים?

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

10/04/2013 | 22:39 | מאת: שקד

דר דליה גלבוע שלום, אני נפגעת גילוי עריות, בקשר לגברים - אני נמשכת אליהם רגשית ,ובמיוחד לנשיים שבהם אני גם נהנית להתמזמז עד שזה מגיע לשלב של החדירה ואיבר המין ואני מרגישה שיש לזה קשר הדוק עם הפגיעה . אני מטופלת כבר שלוש שנים מרגישה שיפור עצום במכלול של דברים אבל בעניין הזה אין שינוי . זה מצד אחד . מנגד אני נמשכת לנשים ,לחזה לפנים נאות לגוף הנשי גם רגשית וגם פיזית והסקס שיש לי עם אישה הוא מדהים . יש לי חשש מזוגיות עם אישה כי ידוע שקשה להחזיק מעמד בקשר עם אישה ,הקשרים לא יציבים ומלאים בתהפוכות . יש לי גם בעיה שהילדים שלי דתיים (אני גרושה ) ולכן יהיה לי קושי לקיים זוגיות עם אישה . לסיכום : 1.האם לדעתך כדאי לי להמשיך בטיפול וללמוד לקיים יחסי מין מלאים עם גבר.אולי טיפול סקסולוגי ? 2.אני מעורה בקהילה הלסבית ואני שומעת על כך שהרבה נשים שחוו פגיעה מינית נמשכות לנשים .האם זה נבדק מחקרית ? ידוע משהו בספרות על כך ? אשמח אם תעני על שאלותי וגם תכווני אותי באיזה כיוון כדאי לי ללכת ? שקד

13/04/2013 | 19:44 | מאת: ד"ר דליה גלבוע

שלום רב שקד, את צודקת, כי הרבה נשים שחוו ניצול מיני מתקשות לקיים יחסים מיניים -ולעיתים גם רגשיים- עם גברים. זו עובדה ידועה לכל הקרובים לתחום ולעוסקים בטיפול בנפגעות, כאמור. קשה לי להשיב לשאלות המאד ברורות שהעלית, היות שיש לימעט פרטים אודותיך, אך אנסה להתייחס לכמה נקודות מרכזיות שהעלית. ראשית, ללא קשר לסיבה המקורית, כרגע, לדבריך, את נמשכת לנשים ברמה הגופנית והרגשית - כאחד. אי לכך, יתכן באמת שהינך שייכת לקהילה הלסבית, שאת מעורה בה. שוב, בהסתייגות ובזהירות אני סבורה כך, מכיוון שלו רק היה מדובר בקושי לקיים מיניים עם יחסי מין מלאים עם גברים, ולא היית נמשכת לנשים, ניתן היה לשער כי הינך "סטרייטית" הסובלת מעכבות מיניות בגלל הניצול שעברת. אזי, הטיפול שהיית עוברת בוודאי היה מתרכז בהתגברות על הקושי עצמו. אך כמובן, שאנני מכירה אותך מספיק ואין זה ברור אימתי עברת פגיעה מינית. האם היא היתה מתמשכת, האם הייתה בגיל צעיר, האם הפגיעה הייתה על ידי אדם קרוב או זר ועוד ועוד שאלות. בנוסף, הבינותי שאת גרושה, כך שהיה לך ניסיון מיני עם גבר , מה היה הקושי עימו כיצד התמודדת עם החיים עם בעל וכיו"ב. לצערי, נראה שיש לי יותר שאלות מתשובות ... ואולם, אני שמחה עבורך שאת נמצאת בטיפול ממושך שגם עוזר לך בתחומי חיים שונים. יש לכך ערך רב, מה גם שהמטפל/ת בוודאי מכיר/ה אותך היטב ובוודאי התייחסתם במהלך הטיפול לשאלות שהעליתי כאן. אני ממליצה לך להעלות את השאלה המרכזית שלך כיום, במפגש עם המטפל/ת : האם יש מקום להתמקד בטיפול בהתגברות על הטראומה שהותירה בך הפגיעה המינית ואשר מונעת ממך קשר מלא עם גברים. להבנתי, (במגבלות המידע שבפני)יש צורך להתייחס בטיפול גם לקושי שלך להודות כלפי המשפחה הקרובה על העדפתך המינית, בין שהיא יחידה (לנשים) או משולבת (לשני המינים) דבר שטרם הוברר אמנם, אך ברור שיש יסוד לחשוב בכיוון ההעדפה לנשים. חשוב בעיני, שתעלי את הדברים בטיפול שאת עוברת. בברכה ובהצלחה, ד"ר דליה גלבוע

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים