מה אני?מי אני?

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

01/04/2013 | 23:06 | מאת: הדר

אני כולה בת 17 ואולי מוקדם מדי לשאלות כאלה, אבל אני מוטרדת נראה לי שהתאהבתי בחברה הכי טובה שלי אני חושבת עליה בלילה,ביום, מסתכלת על תמונות שלה בפייסבוק וכשאני איתה הדבר היחיד שאני יכולה להתרכז בו זה בכמה היא יפה ועדינה .וכמה אני מקנאה בחבר שלה,מה זה מקנאה מתפוצצת מקנאה. הם העלו תמונות מהטיול שלהם והייתה תמונה שלה בבגד ים ושהוא מחבק אותה וזה אשכרה גרם לי להתעצבן. אני לא יודעת מה יש לי, באמת שלא. היה לי חבר עד לא מזמן שאהבתי ונמשכתי אליו ומצד שני יוצא לי לחשוב על בנות הרבה ובעיקר עליה וזה מפחיד אותי כי אני גרה בבית מסורתי ,יש לי אחות חרדייה וההתבטאויות שלהם נגד חברי הקהילה הגאה הן קיצוניות ודוחות אותי לגמרי, אני מחזיקה בתוכי כול כך הרבה דברים מנוגדים למשפחה. אני לא מאמינה בה',לא מתחברת לתורה או לכול דבר שקשור לזה. כרגע אני מתרחקת מחברה שלי וזה מעציב אותי מאוד כי היא מדהימה אבל היא מעוררת בי את הצד השני ואני לא מסוגלת להתמודד איתו עכשיו.. אני כול כך מבולבלת כבר נהיות לי מיגרנות מזה.

05/04/2013 | 00:32 | מאת: ד"ר דליה גלבוע

שלום לך הדר, מה שאת מתארת יכול לקרות בהחלט בגיל ההתבגרות ואין זה פלא שאת מרגישה מבולבלת. יש לשער, כי המבוכה הפנימית מהרגשות העזים כלפי חברתך, בצירוף לצורך להסתיר את רגשותיך ומחשבותיך מן הסביבה.- תורמים לתחושת הבלבול. עדיין אין זה ברור מהתיאור שלך, אם את מאוהבת בחברתך בגלל ההעדפה או הנטייה המינית שלך, או שמדובר במשהו שיכול לחלוף. קיים פתגם האומר, כי "סנונית אחת אינה מבשרת את האביב", לכן אין לדעת כיצד יתפתחו הדברים מבחינתך. מה שיכול לעזור לך כרגע לבדוק את הדברים, היא ההתרחקות מן החברה שכלפיה את חשה רגשות אהבה. מאחר שהיה לך כבר חבר שאותו אהבת ואליו נמשכת, תראי מה יקרה בעתיד הקרוב עם רגשותיך כלפי המין השני. זכרי, כי בגיל ההתבגרות יכולות להיות סערות רגשיות בכל כיוון, מבלי שעדיין הדברים נקבעים באופן סופי, - בכל הקשור לזהות ולנטייה המינית. בברכה, ד"ר דליה גלבוע

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים