הומופוביה בקרב צעירים

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

19/02/2013 | 23:35 | מאת: רון

שלום פרופ' רובינשטיין, אני קורא מדי פעם על הנעשה למען קידום זכויות להט"בים בעולם. התחושה שלי היא שהעולם צועד קדימה בעניין: בריטניה וצרפת אישרו לאחרונה נישואים חד מיניים, בניו זילנד ובאוסטרליה הוגשו הצעות חוק בנושא וכו'. המסקנה העולה ממרבית הסקרים בנושא היא שהצעירים נוטים לתמוך הרבה יותר ממבוגרים בזכויות להט"ב ובנישואים חד מיניים בפרט. בסקר שנערך לאחרונה על ידי מכון Galaxy באוסטרליה, נמצא למשל כי כשני שלישים מהציבור תומך בנישואים חד מיניים במדינה, כשהתמיכה הגבוהה ביותר היא בקרב צעירים בגילאים 18-24 (למעלה מ-80%). האם לדעתך הדורות הצעירים הם באמת פחות הומופובים, העולם צועד בבטחה לעבר קבלה של הומואים ולסביות ואכן יש מקום לאופטימיות? הערה נוספת: לעיתים קרובות אתה אומר שהומופוביה היא בשיאה בקרב צעירים. איך זה מתיישב עם הנתונים שלעיל? אשמח לשמוע את התייחסותך. תודה רבה רון

שלום רון, יש להבדיל בין הרמה המאקרו-חברתיות (מדיניות, חקיקה, תקשורת) ובין הרמה המיקרו-חברתית (רמת הפרט). מניסיוני המקצועי, רמת המיקרו מפגרת בהרבה אחר רמת המאקרו ואני עדיין מקבל פניות רבות הן של צעירים והן של הוריהם בבקשה מפורשת לשנות את הנטייה המינית והם מבטאים דעות קדומות שליליות קשות. אינני רואה סתירה בין הממצאים שתיארת ובין שיא ההומופוביה אצל צעירים. אם נעשה, למשל, סקר עמדות בין נערים מתבגרים לא מן הנמנע שנמצא רמת הומופוביה גבוהה (ילעגו להומואים בכיתה/שכונה וכד') ובמקביל יבטאו עמדה ליבראלית בנושא נישואין חד-מיניים, אפילו משום שזה COOL. ייתכן מאוד שבקרב אלה שהתנגדו לנישואין חד-מיניים בסקרים שתיארת ההומופוביה נמצאת בשיאה בצעירותם. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים