היי שוב שלום....

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

16/02/2013 | 18:11 | מאת: חיים מגפיים

כבר הרבה זמן אני לא מצליח לקיים יחסי מין עם גברים פשוט לא עומד לי שאני מסתכל בפורנו במחשב ושאני רוצה להפגש עם גברים אצלי אני מתלבט בגלל החרדות שלי.. מה ניתן לעשות במקרים כאלו? בתחילת העשרים המוקדמות שלי הייתי מתחרמן וכ'ו.. ונפגש עם גברים וטועם.. האם זאת תחילה של בלבול מיני האם כדאי לי לנסות לעשות סקס עם בנות? או שזאת ירידה בסה"כ בתשוקה המינית? אני צריך להתייעץ עם משהו שמבין בסקס לווא דווקא הומוסקסואלי או שזה עדיף? תודה

שלום חיים, ירידה בחשק המיני והפרעות בזקפה יכולות לנבוע ממספר גורמים, פיזיולוגיים ופסיכולוגיים, ואין להם כל קשר הכרחי לנטייה המינית, במיוחד לא אם כבר קיבלת ומימשת את משיכתך לגברים בעבר. בין הגורמים הפיזיולוגיים ניתן למנות קודם כל ירידה ברמת הטסטוסטרון, דבר שניתן לבירור בבדיקת דם פשוטה דרך רופא המשפחה. קשה לי להאמין שזו הסיבה, אך במידה וכן, ניתן לקבל תוספת טסטוסטרון בזריקות או בג'ל למריחה על האזורים החלקים בגוף. יש לציין כי ירידה ברמת הטסטוסטרון נמצאת גם בקשר עם ירידה כללית באנרגיה ומהווה אחד מסממני דיכאון אצל גברים. סיבה שכיחה הרבה יותר היא סיבה פסיכולוגית, ירידה בחשק המיני ובזיקפה, כחלק מדיכאון ו/או חרדה. הירידה בחשק אופיינית יותר לדיכאון וההפרעה בזיקפה אופיינית יותר לחרדה, בעיקר כשמדובר בחרדה תוך כדי יחסי מין. לכן, חשוב לברר האם זהו סימפטום העומד בפני עצמו או מלווה במצב רוח ירוד כללי. מעבר לכך, החשק המיני נמצא בירידה לאורך טווח החיים, נמצא בשיאו בגיל ההתבגרות (כפי שכתבת בעצמך, בתחילת שנות העשרים) ויורד. אם אינך סובל מדיכאון/חרדה ואין שינויים לרעה בתחומי חיים אחרים וברמת הטסטוסטרון, מומלץ לקחת מרווח גדול יותר בין יחסי מין ואפילו בין אוננות לאוננות. לעיתים גברים עסוקים במין כברירת מחדל ובלי להתחשב בשינויים החלים עם הגיל ובמקרים אלה אנו למדים שכאשר תקופות ההימנעות ממין ומעיסוק בו ארוכות יותר, החשק והתפקוד חוזרים מעצמם. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

01/03/2013 | 00:54 | מאת: חיים מגפיים

אני דווקא חשבתי היום על ללכת לעשות בדיקת דם ולא רק בגלל זה. יש לי חרדה חברתית וגם לפעמים קצת דיכאון, אבל יותר חרדה חברתית, ואני בטיפול אצל פסיכיאטר. אפשר לשנות את קו המוזניים שאוכל בתקופה הקרובה או הרחוקה להגביר את החשק המיני שלי בעיקר שאני לקראת בסוף שנות העשרים שלי? האם גם בעיות קשב וריכוז יכול להשפיע על ביצוע במיטה לרעה? (בלי שום קשר לאף מגדר..) תודה.

01/03/2013 | 00:59 | מאת: חיים מגפיים

רוב הזמן אני נוגע באיבר המין הרבה פעמים. ומאונן הרבה אבל יוצא לי קצת זרע.. כנראה בגלל שהובחנתי ע"י פסיכיאטר שיש לי חרדה חברתית אז אני כבר לא נפגש עם בחורים למין. וזה מתסכל.. וגם תמונות לא עושות לי, וזה יכול להגיד שאולי יש לי גם דיכאון קצת.. כי כבר אין לי משיכה כלפי תמונות וגם באמיתי זה לא קורה..

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים