כאבים בזמן חדירה

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

26/01/2013 | 22:33 | מאת: אשד

שלום ד"ר אני בן 28, בריא בדרך כלל. יש בעיה שמאוד מציקה לי והיא חוסר היכולת להיחדר בזמן סקס. ראשית אומר שאני רוצה בזה - על הסקאלה של אקטיבי-פסיבי אני איפשהו באמצע, רק שלממש את תפקיד הפסיבי עד הסוף אני לא מצליח למרות הרצון הרב. ליתר דיוק, אני רוצה את זה לא כדי לרצות מישהו אלא כי זה חשק מיני שקיים אצלי. שנית, ערכתי בדיקות מקיפות בזמן האחרון באזור הרקטום - בדיקות שלא העלו דבר ושללו כל אפשרות לפגיעה פיזית שיכולה ליצור את תחושת הכאב והסגירות בזמן האקט. כל זה מוביל אותי למסקנה שהעניין ברובו פסיכולוגי, והייתי מעוניין לדעת מהי המלצתך בסיטואציה שכזו. יש לי בנזוג שאני אוהב אבל המין לא ממצה. בנוסף, רציתי לדעת אם קיימים מאמרים רלוונטיים שאפשר לקרוא בנושא. תודה!

שלום אשד, העניין הפסיכולוגי עם קושי להיחדר (אגב, גם אצל נשים) כרוך בצורך עצום בשליטה ובחרדה לאבד שליטה. כאשר הקושי מופיע בתוך קשר זוגי, קיים בהחלט מקום לבדוק את הצורך בשליטה לעומת היכולת להרפות ולסמוך עליו גם בתחומים אחרים של הקשר. זו, כמובן, אמירה כללית מאוד, שאינה נובעת מתוך הכרות אישית אתך. אחד הפתרונות ההתנהגותיים יותר לכאבים אלה, פתרון שמשאיר את השליטה בידיך, הוא ניסיון להחדיר באופן הדרגתי דילדו קטן, אח"כ גדול יותר וכן הלאה, בליווי חומר סיכה, כאשר "אימון" כזה יכול להיעשות או בינך לבין עצמך או כחלק ממשחק מיני עם בן הזוג (או לשלב את שני האופנים). ברבדים פסיכולוגיים עמוקים יותר ניתן לברר את הצורך שלך בשליטה (הכאב נוצר כתוצאה מכיווץ של שריר), את היכולת שלך להפקיד את עצמך בידי בן זוגך ואולי גם (בתלות במקרה, כמובן) שרידים של הומופוביה מופנמת וזיהוי חדירה אליך כביטוי לנשיות שלך, או ליתר דיוק, פגיעה בגבריות. המאמרים שנכתבו בנושא אינם מחקריים ומהם עולה השקפה שהומואים מנסים לחקות את הסטרייטים ביחסי המין שלהם, כולל לגבי חדירה, בו בזמן שאין כל חובה לעשות זאת. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים