יעוץ בקשר לזהות המינית של בני

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

15/01/2013 | 23:04 | מאת: אדית

בני בן 25 - היו לו קשרים ארוכים עם בנות זוג ,בשנה האחרונה סבל מדיכאון(לא הצלחתי לדעת מהו הרקע ) - והפנתי אותו לייעוץ. השיחות די עזרו לו אבל נשארו מצבי רוח שנראים לי גם מקושי בלימודים. לאחרונה נודע לי שחי עם בן זוג. בעלי עדיין לא בתמונה, אני צריכה עזרה איך מתמודדים עם הגלוי המפתיע הזה? והאם לאור מה שסיפרתי כדאי לגם בני יקבל ייעוץ למרות שלטענתו הוא מאוהב וכרגע שלם עם הבחירה.

שלום אדית, אני מבין ומעריך את הקשיים שאת ניצבת בפניהם, בעיקר כשאינך יכולה לחלוק אותם עם בעלך. נשמע לי שתוכלי להפיק תועלת מרובה מייעוץ באחד הסניפים הקרובים לביתך של תהל"ה, עמותת להורי הומוסקסואלים ולסביות, http://www.tehila.org.il/ . קיימות אפשרויות התייעצות ברמות שונות, פרטנית, קבוצתית וגם פורמאלית פחות "הורה בקפה" במתכונת של שיחה בלתי מחייבת בבית קפה. קודם כל, דאגי לעצמך ומצאי שם לעצמך מקור תמיכה. אבות מצטרפים לקבוצות כאלה בשלב מאוחר יותר, אחרי שהאישה פונה, ומחקרים מראים שהם כמעט תמיד האחרונים לדעת ומקבלים זאת קשה יותר. אני משוכנע שבעמותה הוותיקה הזו הצטבר גם ניסיון בשאלה איך לספר לבעל. אני מצטרף להתרשמותך שאין להטריד כרגע את בנך בטיפול ובייעוץ פסיכולוגיים אם הוא שלם עם עצמו, אם כי ייתכן שבמסגרת הניסיון לספר לאביו יידרש להתגייס לטובת העניין ובטוחני שיעשה זאת ברצון. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים