מי אני ?

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

30/11/2012 | 22:34 | מאת: בן

שלום . אני בן 24 מגיל 16 מצאתי את עצמי נמשך לבנים. כבר 7 וחצי שנים אני נמצא במערכות יחסים עם נשים יחסית יציבות של שנתיים שנה וחצי וכד'. ב 7 שנים האחרונות תמיד היו לי "נפילות" ובין קשר לקשר מצאתי את עצמי (לא קרה המון פעמים אך קרה) מחפש מגע גברי ומקיים משהו מזדמן עם גבר. אני כן חושב על גברים, אבל לחלוטין נמשך לנשים וכמובן גם פוזל לכיוונן. בסופו של יום אחרי שאני חוזר ממסיבה,מהלימודים או מהעבודה ויש לי דקה של שקט תוקפות אותי תמיד המחשבות בעניין ההגדרה . האם אני צריך להיות רק עם בנים ? האם לספר על זה לאחרים ? האם אני צריך להיות רק עם נשים ? האם באמת אצליח להישבע אמונים לאישה ולהיות נשוי לה מבלי לרעות בשדות זרים ? אני יודע שאין תשובה קונקרטית לשאלות הללו אך אשמח לקבל לפחות כיוון כי המצב הזה הוא בלתי נסבל . עם יד על הלב הייתי מעדיף להיות או 100% הומו או 100% סטרייט מפניי שמצב הביניים מעלה המון שאלות קשות וגם דילמות אתיות. מה שמעסיק אותי הוא גם האם בתת המודע שלי אני אכן הומו וזו רק "קליפה" או מסכה שקשה להסיר ? או שמא יש דבר כזה והוא לגיטימי המצב ביניים הזה ?? אציין שבזמן שהייתי במערכות יחסים עם נשים לא הטלתי ספק לרגע במשיכה שלי אליהן ואפילו היינו מקיימים יחסי מין מעל לממוצע בתשוקה רבה . תודה מראש על העזרה . הפורום הזה פשוט נחוץ... כל ה 7 שנים האחרונות מלוות בזגזוגים רבים גם בראש וגם במעשים.

בן היקר, כתוב "מרבה נכסים - מרבה דאגה" ובמקרה של ביסקסואלים פעילים (כלומר, אנשים שממש חשים את משיכתם לגברים ולנשים) היכולת ליהנות משני העולמות והרפרטואר המיני והרגשי הרחב באמת שאינה צריכה לגרום צרות ודאגות. אני מבין שכבחור צעיר יש לך צורך להגדיר את עצמך, אז אם אתה זקוק כל כך להגדרות, אתה בשקט יכול להגדיר את עצמך כביסקסואל הנמשך לגברים ולנשים ואף נהנה לקיים יחסים מיניים ורגשיים עימם: http://www.shrink-friendly.co.il/?p=187 נראה לי שאתה קצת מבלבל בין המשיכה המינית הכפולה שלך ובין השאלה עם מי תבחר לקיים קשר זוגי מחייב, בסופו של דבר? התשובה תבוא מהגבר או מהאישה הספציפי שתרצה לקשור את עתידך בעתידה או בעתידו. הלבטים שלך אינם שונים, למעשה, מלבטים של גבר סטרייט אם להינשא לבחורה זו או לבחורה אחרת. מגיע שלב שאדם מרגיש צורך ליישב את דעתו ולמסד את הקשר המרכזי בחייו. הוא יכול להידרש לבחור בין אחת משתי בחורות, בין בחור לבין או בין בחור לבחורה. בשורה התחתונה - אתה בר מזל ואדם עשיר ובלתי מודחק שהטבע זימן לו את שתי המשיכות ושני המגדרים. באיזה אדם תבחר? בזה שתרגיש שאתה רוצה לחלוק איתו או איתה את חייו ובשילוב עם מטרות אחרות שחשובות לך בחיים. ובמונחים של המאמר שכתבתי והפניתי אותך אליו: ביסקסואליות בהחלט יכולה להיות ברכה, ולא קללה, אם מווסתים בתבונה וברגש בין שני העולמות תוך קשיבות למה שאתה רוצה ברגע נתון. קריאה נוספת: ביסקסואליות - ברכה או קללה? http://www.shrink-friendly.co.il/?p=187 בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

01/12/2012 | 17:49 | מאת: בן

תודה רבה על הכל! האם אתה מומלץ ללוות את עצמי ע"י פסיכולוג ? האם יש צורך לצאת בהצהרות כלפיי הסובבים אותי בנושא נטיותיי המיניות ? עזרת לי מאוד

13/12/2012 | 15:22 | מאת: דניאל

פרופ' רובינשטיין שלום, מזה זמן רב שאני קורא בפורום זה, סך הכל מאוד מתרשם מתשובותייך המקצועיות ומהכיוון המקצועי שלך. ואולם, קשה שלא לשים לב להעדפה הרבה שמורגשת שיש בך לביסקסואליות. החל מאותם מחקרים ומאמרים שכתבת, שבסופן סיכמת כי "ביסקסואליות הינה ברכה", השתמשת בביטויים כמו "ליהנות משתי העולמות" ואפילו כאן, בתגובתך לביסקסואל הנ"ל אתה פותח את תשובתך לו במילים "בן היקר". קראתי המון המון תגובות שלך פה בפורום, ובאף אחת אחרת לא פתחת את תשובתך לפונה עם שימוש במילת התואר "יקר". כל הדברים האלו גורמים להרגיש מעבר לכל ספק כי יש בך העדפה גדולה לביסקסואליות, וכי אתה מאוד תומך בה, מאמין בה, ואופטימי לגביה, יותר מכל נטיה מינית אחרת. היה חשוב לי לציין בפניך, כי כאחד שמאוד מתרשם לטובה ואף מתרגש רבות מתשובותייך המקצועיות בפורום, זוהי הנקודה היחידה בך שאינני רואה באור כל כך חיובי שכן איננה נראית נייטרלית ונכונה בעיניי. אינני מטיל ספק בכך שכמטפל אתה צריך לתמוך בכולם, גם בביסקסואלים, ולהראות את הדבר החיובי בכל נטייה מינית, אך יחד עם זאת, אני חושב שזו הגזמה לתאר ביסקסואליות בתיאורים כגון "ברכה", ואני שצריך שכמטפל אתה צריך להתייחס לכל הנטיות המיניות באותה מידה של רגישות, תמיכה, ואופטימיות, ולא לתת לנטיה מינית אחת העדפה יותר מכולן. בברכה,

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים