הבהרה בנוגע לשיעור קהילת הלהט"ב באוכלוסיה

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

05/11/2012 | 05:07 | מאת: רון

שלום פרופ' רובינשטיין, לאחרונה התפרסמו ממצאי סקר טלפוני של מכון "גאלופ" שהראו כי רק 3.4% מאוכלוסיית ארה"ב מגדירים את עצמם להט"ב. הממצאים דומים לאלו של סקר קודם, לפיהם שיעור הלהט"ב בארה"ב עומד על כ-3.8% עורך המחקר הוא גארי גייטס: http://www.haaretz.co.il/news/world/1.1846548 אולם יש כאן בעייתיות מסוימת, משום שממצאים אלו מבוססים על תשובות טלפוניות לשאלה: "האם את/ה מזדהה כלסבית, הומוסקסואל, ביסקסואל או טרנסג'נדר?" לא היתה מדידה של עוצמת המשיכה המינית ולא נשאלו שאלות באשר להתנהגות המינית בפועל. מצ"ב קישור ובו התייחסות לנושא, ואם אני מבין נכון, לכ-11% מהאנשים בארה"ב יש משיכה מסוימת לבני מינם וכ-8.2% מהם אף בפועל קיימו יחסי מין עם בני מינם. זאת על אף ששני הנתונים הללו מתייחסים לאנשים שאינם מגדירים את עצמם להט"ב. אולם, מסיכום הנתונים עולה כי למעלה מ-22% מהאמריקנים חווים בפועל משיכה בעצמה כזו או אחרת לבני אותו מין. זה שיעור ממש גבוה. האם הבנתי את הנתונים נכון? והאם הם נראים לך הגיוניים? אשמח מאד אם תתייחס לדבריי. המידע מופיע בקצרה בקישור הבא: http://williamsinstitute.law.ucla.edu/wp-content/uploads/Gates-How-Many-People-LGBT-Apr-2011.pdf בברכה

שלום רון, תודה על הנתונים המעניינים. הם בהחלט מוכרים לי ואינם סותרים זה את זה. אכן כאשר שואלים אנשים אם הם מגדירים את עצמם כהטרוסקסואלים, ביסקסואלים, הומואים, לסביות או טראנסג'נדרים, מקבלים אחוזים נמוכים (לא רק בטלפון אלא גם בשאלונים אנונימיים). אלה גם האומדנים הרציניים יותר בספרות המקצועית. שאלת ההגדרה העצמית שונה במהותה מהשאלה המבוססת על רצף 7 הדרגות של קינסי (שנעשה בו שימוש עד ימינו) ובו מתבקשים הנבדקים לדרג את עצמם מהומוסקסואל מוחלט להטרוסקסואל מוחלט כשבתווך 5 דרגות של ביסקסואליות ברמות שונות או של השאלה האם הייתה לך התנסות מינית עם בן מינך. בניגוד לשאלת ההגדרה העצמית המניבה אחוזים נמוכים (ולדעתי, אמיתיים) גישת הרצף או השאלה על "לפחות התנסות אחת" מניבה, מטבע הדברים, אחוזים הרבה יותר גבוהים. למרבה הצער, קהילת הלהט"ב ואנשי תקשורת המנסים להיראות ליבראליים נוהגים לצטט את הנתונים המתקבלים מהסוג השני של השאלות ולהציגם כאומדן של ההומואים והלסביות באוכלוסייה, כלומר, מחשיבים גם את מי שהייתה לו אפילו התנסות מינית הומוסקסואליות אחת כהומוסקסואל. זהו עניין פוליטי יח"צני והאומדן שנוהגים לצטט ולפיו 10% מהאוכלוסייה הם להט"בים (ועל שם זה יש גם קבוצות פוליטיות כמו "העשירון האחר") כולל כאמור גם אנשים שהייתה להם רק התנסות מינית אחת עם בני מינם לאורך כל חייהם. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

05/11/2012 | 13:59 | מאת: רון

אני בהחלט יודע כי יש הבדל עצום בין השיעורים המתקבלים בין סוגי השאלונים השונים. השאלה שהייתי שמח לקבל ממך תשובה עליה היא: האם אתה מתייחס לאותם 11% שחשים מידה כזו או אחרת של משיכה לבני אותו מין ול-8.2 האחוזים שחוו לפחות התנסות אחת עם בני מינם כאל ביסקסואלים בפועל (גם אם אינם רואים את עצמם ככאלה)? ומכאן, האם ניתן לסכם ולומר, כי בניגוד להומוסקסואליות (משיכה בלבדית לבני אותו מין), ביסקסואליות היא דווקא תופעה שכיחה בקרב למעלה מ-20% מהאוכלוסייה? מדוע אני שואל? מפני שמתשובותיך בפורום אני למד שבאופן תאורטי כולנו ביסקסואליים, אך איננו מוגדרים ככאלה כל עוד המשיכה לבני אותו מין אינה מתבטאת בפועל. הבנתי מדבריך גם שאדם המגדיר את עצמו סטרייט מוחלט (ונחשב ביסקסואל רק באופן תאורטי), לא ימצא את עצמו בסיטואציות שבהן הוא מקיים מגעים מיניים עם בני מינו. לפי הנתונים שבקישור האחרון, שיעור גבוה של אנשים מבטא, כאמור, את המשיכה בפועל. אשמח לשמוע את התייחסותך. בברכה

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים