התחלת מסגרת לימודים חדשה, ויצירת קשרים

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

31/07/2012 | 23:13 | מאת: עידן

ד"ר שלום, כתבתי כאן בפורום בעבר. אני בן 26. מאז כיתה ו' ועד היום אין לי חברים כלל. אני סך הכל חי חיים תקינים וטובים בכללם, עובד בעבודה מסודרת, יש ברשותי רכב, גר עם ההורים ומסתדר עימם. הבעיה היחידה שלי היא שאין לי שום קשרים חברתיים (פרט לקשר חלקי ומוגבל עם 2 ידידות מהעבודה). בעיה זו גורמת לי לתסכול בחיי כי במהותי אני אדם שמאוד זקוק לחבר'ה ולקשרים קרובים עם חברים, ואין לי את זה מזה שנים רבות לצערי. אתה הצעת לי בעבר ללכת לסנדאות/קבוצות, אבל לא עשיתי זאת גם כי אינני מאמין שאלו יהיו כה יעילות במקרה שלי ויביאו ליצירת קשרים, וגם כי אני מאוד מתבייש מלהיפתח ולהשתתף בסדנא כזאת (יש לציין מנגד, שבמקום העבודה שלי אני מאוד בולט ופעיל). אני כותב כאן כרגע בשביל לשאול אותך שאלה קטנה - בכוונתי להירשם ללימודים במכללת נתניה לשנת הלימודים הקרובה, לתואר ראשון. האם מניסיונך, כניסה למסגרת כזאת יכולה להוות במקרה שלי ככלי עזר/קרש קפיצה, ולאפשר לי להכיר אנשים חדשים וליצור חברויות ? האם מניסיונך עם מטופליך, מסגרת כזאת אכן יעילה בכך במידה משמעותית ? אודה לעזרתך,

שלום עידן, אם אתה פעיל ובולט מבחינה חברתית במקום עבודתך, ייתכן מאוד שקשרים עם חבריך לספסל הלימודים יוכלו לעזור לך מבחינה חברתית. גם במקום העבודה וגם במכללה יש משימות משותפות והקשרים החברתיים נלווים/נספחים למטרות אלו, בניגוד לקבוצות אחרות שבהן הקשרים החברתיים הם המטרה עצמה ושם אולי קשה לך יותר להיפתח. אם אחבוש לרגע את הכובע השני שלי, כמרצה ותיק במכללת נתניה, אני יכול להעיד שבין הסטודנטים נוצרים קשרים אמיצים כחלק מהלמידה המשותפת, אשר חלקם מחזיקים מעמד זמן ארוך לאחר תום הלימודים. רעיון טוב. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים