הורמונים ל ftm מקטינים את החזה?

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

30/07/2012 | 16:32 | מאת: אלמוני

שלום רב, סוף סוף החלטתי שאני רוצה לצאת מהארון להגיד להורים שלי שאני טרנסג'נדר ולהתחיל לקחת הורמונים כדי שאוכל לחיות בתור המין השני (זכר).אך רציתי לדעת אם ההורמונים האלה גם יקטינו לי את החזה,כי החזה שלי לא קטן מספיק כדי שאוכל לטשטש אותו מתחת לבגדים ואין לי ולא להורים שלי מספיק כסף כדי לממן ניתוח כריתת חזה.

02/08/2012 | 23:14 | מאת: ד"ר דליה גלבוע

שלום רב, לומר להורים מהי המציאות הפנימית והזהות המינית שלך- זה לא דבר קל ויש להעריך אותך על ההחלטה לעשות זאת. הייתי רוצה לדעת מהו גילך, מכיוון שזה אחרת "לצאת מן הארון" כלשונך בגיל 16 או בגיל 26 או אף מעבר לכך.אני מקווה שדבריך יתקבלו בהבנה על ידי ההורים, למרות שעליך לצפות לתגובת ההפתעה שאינה קלה בתחילה. באשר לשאלתך בנושא השפעת ההורמונים על גודל החזה: ההורמונים אינם משנים את הגודל בצורה משמעותית. גם אם יש שינוי, עדיין בעלת חזה גדול תתקשה להיראות שטוחה כגבר ותיאלץ להסתיר את החזה באמצעי שונים, כגון: לבישת חולצות רחבות ובוודאי לא צמודות ו/או לבישת גזיות (חזיה צמודה כגופיה) ושימוש באמצעים שונים לחבישת החזה לצורך השטחתו. במרכז הרפואי ע"ש שיבא, מאשרים ניתוח של כריתת שדיים (ואף הגדלת חזה) למי שנמצא מתאים לניתוח לשינוי מין, כבר אחרי שנה של מעקב על ידי הוועדה לאישור הניתוח. הניתוח,המתבצע במחלקה לכירורגיה פלסטית, ממומן על ידי קופות החולים, כך שהאדם אינו נדרש לשלם עבורו. אגב, ניתוחים מתבצעים שם לאחר גיל 21, כך שתוכל לפנות למרכז האמור אם הינך מעל גיל 19. בהצלחה בדרכך החדשה. בברכה, ד"ר דליה גלבוע

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים