דו מיניות היא נטל?

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

24/11/2005 | 15:53 | מאת: בן אדם

הייתי רוצה לשמוע מהדו מיניים שבכם האם העובדה שהייתם עם בני המין שלכם הפריעה לכם להקשר גם עם בני המין השני? האם זה מפריע בדרך כלל לנשים שאתם נמשכים גם לגברים?(ברור שיש נשים שזה לא מפריע להן אבל אני שואל על בדרך כלל) מה עושים עם זה? האם אתם פשוט בוחרים לכם מין מסויים ודובקים בו? האם הידידים שלכם הם רק הומואים? סטרייטים? או שנייהם? זהו.

24/11/2005 | 23:11 | מאת: מיכאל

הי בן אדם, של בחורים שלא רצו להיות איתי בקשר כי אני נמשך גם לנשים. . מאז שהתחלתי עם גברים לא יצאתי עם נשים כך שאני לא ממש יכול להגיד לך מנסיוני, אם כי היו לי כמה חברות בעבר, שנעשה כבר רחוק למדי. אני כאמור מתלבט אם אני בכלל בי ולא פשוט הומו. האמת היא שנראה לי שיש נשים שזה יפריע להן. מישהו אמר לי פעם ללכת על נשים שגם בי-סקסואליות, אבל בסך הכל העולם מורכב ורבגוני ובודאי יכול להכיל גם בי-סקסואליות. תראה, לא הייתי מספר על זה לבחורה בפגישה הראשונה, אבל אולי אחרי כמה חודשים שזה נעשה כבר רציני, אפשר לספר, ואם הבחורה באמת אוהבת אותך, אז למה בעצם שזה יפריע לך, ואם היא לא מקבלת אותך כמו שאתה, אז היא לא באמת אוהבת אותך... היכרתי גם מישהו שהיה נשוי למישהי שהסכימה שהוא יהיה עם גברים במקביל, אבל זה נשמע לי דרישה מוגזמת מאשה, אבל אם אתה מגלה נאמנות, אז למה שלבחורה ליברלית ואינטליגנטית זה יפריע... בברכה מיכאל

10/11/2012 | 00:57 | מאת: מחפש את הדרך

להכיר אישה שתקבל אותך כמו שאתה. אני הייתי בשתי מערכות יחסים. אחת במשך שנתיים ובקשר הזה התנסיתי פעם ראשונה עם גבר ואז סיפרתי לה כעבור מס' חודשים. נשארנו ביחד אבל זה לא החזיק זה לא שהיא עזבה אותי היא פשוט לא התאמצה בכלל לראות אותי כאילו לא היה אכפת לה הרגשתי שהיא לא אוהבת אותי מספיק ובקושי מתאמצת לראות אותי וזה נגמר בקטע שאני באתי וחתכתי את זה כבר מעצבים. אחרי זה אחרי הרבה זמן בעצם אחרי שנה וחצי יצאתי עם מישהי 5 חודשים וסיפרתי לה שיש לי נטייה כזאתי לא שעשיתי משהו בדיעבד כן עשיתי בזמן שהייתי איתה אבל לא אמרתי לה. אמרתי לה רק שבגלל זה נפרדתי מהחברה הקודמת. הבחורה הזאת נשארה איתי איזה שבוע ואחרי זה הלכה לפסיכולוג שלה היא הייתה מטופלת הרבה שנים בעקבות הטרדה מינית. ואז היא פשוט עזבה היה בכי נורא גדול שלה ראיתי את הכאב היא אהבה אותי כנראה ממש אבל אולי לא מספיק ?? עכשיו אני אחרי קשר עם גבר מבוגר במשך שנה קשר שטלטל אותי לגמריי . אני רוצה להתחתן ולהכיר אישה ולהביא ילדים מפחד שאף אחת לא תקבל אותי ככה המשפחה שלי לא מקבלת אותי ככה החברים אני לא מעז לשתף אותם בכלל. אני בעצמי לא מקבל לגמריי את עצמי בעקבות הסביבה ובכל זאת ניהלתי קשר לא פשוט עם גבר במשך שנה ואהבתי אותו גם וזה הפחיד אותי עוד יותר הרי איזה עתיד יש עם גבר גרוש עם שני ילדים בן 45+ . אני בשנות ה-20 המאוחרות דרך אגב. חשבתי להכיר אישה ביסקסואלית גם האם זה אפשרי ?

29/11/2005 | 21:05 | מאת: אלעד

היי בן אדם יקר, אכן, ישנם קשיים בלהיות ביסקסואל שאינם קיימים בקרב סטרייטים או הומואים. ביסקסואלים סובלים מאפליה מעצם משיכתם לבני מינם - כאשר הם יהיו בקשר זוגי עם גבר הם יחוו את אותם הקשיים שחווים הומואים במצבם. יחד עם זאת, לביסקסואלים נוספים קשיים אחרים, שנובעים מחוסר הלגיטימציה החברתית שקיימת בישראל לזהות דו-מינית, בורות וחוסר ידע בנושא, ומיתוסים רבים ומופרכים (ביסקסואלים הם "הומואים בארון", הם אינם מונוגמיים וכו'). לפיכך, חווית גיבוש הזהות הדו-מינית עשויה להיות קשה ומורכבת מחווית גיבוש הזהות ההומו-לסבית. כפי שכתב מיכאל בתגובה אליך, אנשים רבים שנמשכים לשני המינים מחליטים בחלק מהמקרים להגדיר עצמם כהומואים מתוך ידיעה שזה יקל על החברה ההומו-לסבית, שמעדיפה קונפורמיות, לקבל אותם ב-100%. אני חושב שישנם יתרונות רבים בלהיות דו-מיני. ראשית, יותר אופציות פתוחות בפנייך או כמו שאמר פעם וודי אלן - זה מגביר את הסיכויים שלך למצוא דייט ליום שישי :-) שנית, יש לך את האפשרות לחוות שני עולמות שמנסיוני לכל אחד מהם הייחוד שלו - קשר זוגי חד-מיני לעומת קשר זוגי מעורב. שלישית, אתה יכול להביא יותר צדדים שלך לקשרים זוגיים שונים. כלומר, עם גבר להראות את הצד הפגיע, הרך וה"נשי" יותר ועם אישה את הצד האסרטיבי וה"גברי" יותר. ולהיפך, אתה יכול להביא הן את הצדדים הנשיים והן את הגבריים שלך לכל קשר, ולהפוך אותו ליותר מעניין ומורכב. במקרה שלי היו בנות שזה הפריע להן ברמת העיקרון, אבל ברגע שהן למדו להכיר אותי הן הבינו שאני אדם אמין, ולהחלטה שלי להיות מונוגמי אין שום קשר לנטייה המינית שלי. באופן אישי, כשאני פנוי ומחפש קשר אני ברוב המקרים לא בוחר מין מסויים, אבל ישנן תקופות בהן אני מרגיש שאני מוכן יותר לקשר עם גברים או להיפך, ולכן באופן אקטיבי אני מחפש זאת יותר (מה שלא פוסל אוטומטית את האפשרות השנייה). יש לי חברים סטרייטים והומואים, אבל באופן כללי אני נמשך יותר לעולם החברתי הלהט"בי. אם ברצונך לשמוע סיפורים נוספים, דעות אחרות או להכיר עוד דו-מיניים אתה מוזמן לבקר בפורום שלנו ב-Gogay http://www.gogay.co.il/forum/display_forum.asp?fid=21 בברכה, אלעד.

29/12/2005 | 07:09 | מאת: דו-מינית/ביסקסואלית/סוג של ירק.

אני מאוד מסכימה עם אלעד. לגבי הרבה דברים שהוא כתב. אם כי בורכתי בחבר שלא מפריעה לו העובדה שאני אנהל קשרים גם עם נשים... באופן כללי, אני אשקר אם אני לא אומר שהאידיאל שלי מבחינתי הוא קשר רומנטי עם בן זוג - בחור ובנוסף - קשר רומנטי מהצד עם בחורה. בו זמנית (אבל לא ביחד...). :-) אולי משום שעם נשים, למרות היותי ביסקסואלית, הניסיון שלי קטן יותר. אבל כמובן שאני יכולה להיות גם רק עם מישהו/מישהי אחד/אחת ספציפי/ת. אני יכולה להיות מונוגמית. ואני מאמינה שיש ביסקסואליים שיכולים אף הם להיות מונוגמיים. אני מסכימה מאוד גם עם מה שאלעד כתב בקשר לאפליה. (אני מקווה שיפרסמו את ברכת השלום שלי בפורום...) :-) שמאוד מתקשרת למה שהוא כתב. יש הרבה אנשים, בינהם גם אנשים מסוימים שקרובים אלי, שחושבים שדו מיניות היא נטל. אני חושבת שאם מצליחים למצוא בן זוג מבין ותומך, הנטל יפחת אם לא יעלם. אני יודעת שזה נשמע אופטימי. אבל **ק איט. מותר להיות לעיתים אופטימיים, לא? :-) אני לא בוחרת אותם לפי איבר המין... אני חושבת שזה מאוד תלוי בבנאדם ולא במין שלו. אלא לפי הראש שלהם, איזה בנאדם הם. כמובן שיש תכונות שלגברים אין כמו שיש תכונות שלנשים אין, לכן זו פשוט שאלה של זמן... מקום... מצב רוח אם תרצה... ונכון שלפעמים גם חסר קצת אלמנט נשי או אלמנט גברי. לכן יש לי "אידיאל". יש לי ידידים מכל המינים ומכל הסוגים. אני יכולה לומר בפירוש, שגברים (סטרייטים כמובן) מגלים קצת יותר התלהבות בקשר לנטיה הביסקסואלית. זה לא מפתיע, למרות שהיו כאלה שזה הפריע להם. והיו כאלה, שלא - ואפילו קיבלו במקצת את "רוע הגזירה" וחלקם אפילו בשמחה וששון. נשים לעומת זאת מגלות קצת יותר רתיעה מלהכנס לקשר עם בחורה שכבר "תפוסה" ע"י בחור אחר.. זה נתפס כ"לא רציני" וכיו"ב. כמובן שיש גם את אלמנט הקינאה...

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים