שלום גידי

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

21/07/2012 | 20:53 | מאת: מיקי

ידידה שלי הפנתה אותי לפורום. תיכף תבין הכל... אני בחור שאוהב נשים. נמשך לנשים. יש לי הרגל לצאת כל יום שישי לפאב של לסביות. יש שם נשים יפהפיות. אני מביט בהן ומתאהב בהן ורוצה אותן. רומנטית ומינית. וברור שלא יצא מזה כלום, כי הן אוהבות נשים, ולא גברים. בכל זאת אני ממשיך ללכת לשם. כאילו אני מכאיב לעצמי בכוונה. אתמול התחלתי לדבר עם אחת מהן. שפכתי את הלב ובכיתי. סיפרתי לה על כל זה. היא הפנתה אותי לפורום הזה. לדעתה אתה אולי תוכל לעזור לי. היא הבינה כמובן שאני אוהב נשים, אבל היא חושבת שכאן אמצא תשובה. אז אני מנסה... למה אני עושה לעצמי את זה?. למה אני מתאהב בכוונה בנשים, שידוע לי שאינן אוהבות גברים?. מה הרווח שיוצא לי מזה?. (כי עובדה שאני עושה זאת כבר שנים).

שלום מיקי, השאיפה של בני-אדם להשיג את הבלתי-אפשרי והבלתי-מושג היא שאיפה שכיחה בחברה המערבית המחנכת את האדם להישגיות מגיל צעיר מאוד, אך כמו בתכונות רבות אחרות, אנשים נבדלים זה מזה גם בתכונה זו. כשמדובר במשיכה מינית ובחיפוש זוגיות אנו עדים לווריאציות רבות ושונות של תופעה זו כמו, למשל, נשים שמתאהבות באופן סדרתי בגברים נשואים, גברים שנמשכים לנשים מבוגרות מהם, דבר המקשה עליהם ליצור זוגיות עם בנות גילם, משיכה מינית והתאהבות של הומואים ולסביות בגברים סטרייטים ובנשים סטרייטיות ועוד. במקרה שלך השאלה הרלוונטית היא האם הנטייה להימשך מינית ולהתאהב בנשים לסביות מונעת ממך לפתח קשר אינטימי ורגשי עם בחורות סטרייטיות. גברים רבים נמשכים, למשל, לבחורות סטרייטיות בעלות מראה של "Tom Boy", כלומר, בחורות שאינן תואמות באופן מלא את ה'אידיאל' הנשי המושלם, אלא בחורות בעלות חזות "נערית" בעלות חזה קטן יחסית, לובשות מכנסיים, מראה מרושל יחסית וכיו"ב, אך בכל זאת המשיכה המינית שלהן היא לגברים. נראה לי שהנושא ראוי לעיבוד בייעוץ פנים אל פנים ולא רק במסגרת פורום באינטרנט. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים