שאלה למנהלת הפורום האישה

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

30/06/2012 | 11:56 | מאת: ענת

אני ובת זוגי רוצות לשאול אותך משהו, כאישה: אם אישה מותקפת, כדאי לה לבעוט באשכים של התוקף? ועוד שאלה אישית אלייך: אם תותקפי חלילה, תנסי לבעוט באשכים?. סליחה על השאלה הישירה, אבל בבקשה תעני לנו ברצינות. (אל תשלחו אותנו לחוג הגנה עצמית. אין כזה אצלנו באיזור).

01/07/2012 | 10:50 | מאת: ד"ר דליה גלבוע

שלום לך ענת, אנני יודעת מה כדאי לעשות במצב שתיארת. אני מניחה שמומחים לנושא התגוננות בפני תוקפים הם אכן המוסמכים לענות, כפי שאכן שיערת. אני סבורה, שבעת מצוקה אדם פועל באופן אינסטינקטיבי, בכיוון שהאינסטינקט להצלה והגנה על עצמו מנחה אותו לפעולה, שנראית לו הכי יעילה (או בלשונך"כדאית"). אם זו פעולה כזו שתיארת או אחרת מצד המותקפת או המותקף קשה לדעת. כנראה, שהתגובה פורצת מתוכו בעת המצוקה, ללא תכנון מראש, אלא אם כן, למד מה יעיל יותר בקורס מסוים או באופן אחר.ברור אם כן, שקשה לי לחזות את התגובה מראש במצב היפותטי כזה או אחר. בברכה, ד"ר דליה גלבוע

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים