עזרה. לדר גלבוע

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

20/06/2012 | 13:16 | מאת: להבה

הי, אנסה לתמצת- בת 28 דתיה , הייתי שלוש שנים בטיפול פסיכולוגי בו השלמתי עם היותי ביסקסואלית. הטיפול נסוב גם על קבלת החלטה לאיזה כיוון לפנות )גברים/נשים) , לאורך כול הטיפול הדגשתי שאני רוצה להתחתן ורואה את עצמי חיה עם גבר לאורך שנים. לאחר הטיפול קבלתי החלטה וניסיתי לצאת ולהתחתן , והיו קשרים עם בחורים (קשרים ארוכים) וגם עם רגש אך לא הגיעו לידי חתונה. יש לציין שהיה לי קשר עם בחורה שלוש שנים. אני מרגישה שבשנה האחרונה הרצון להתחתן ולהקים משפחה חזק. אבל הרגשות לנשים לא נעלמו. והן ממשיכות להציף אותי. שאלתי היא כזו-כיצד אוכל למתן אותן מאחר ואני מרגישה משיכה גדולה לגברים איך אוכל להתמקד אך ורק בה? תודה.

24/06/2012 | 01:22 | מאת: ד"ר דליה גלבוע

שלום רב, את מתארת מצב שבו קיים קונפליקט מאד קשה. המשיכה שלך לשני המינים עלולה תמיד ליצור קושי: של משיכה למין האחר בעת שאת עם המין השני. יחד עם כך, מאחר שהיו לך קשרים ארוכים מלאי רגש עם בחורים, מאד יעזור לך לחזור ולהיזכר, האם בהיותך עימם, משיכתך והעדפתך את המין השני- פחתה או אפילו נעלמה, או שמא אז דווקא התעוררה הנטיה כלפי המין האחר, דהיינו כלפי נשים. ולהפך: במשך שלוש השנים שבהן חיית עם בחורה, האם היית מאושרת ולא נמשכת לגברים ? אמנם, כתבת "שהרגשות לנשים לא נעלמו" בתקופת חייך עם גברים, אך עד כמה זה היה דבר "בלתי נסבל" ויכולת להמשיך להתחבר לגברים. רק את יכולה לענות על השאלה החשובה שהעלית: האם תוכלי לוותר על קשרים עם נשים. אומרים, כי "אין חכם כבעל ניסיון", ואומנם לך יש ניסיון , שמתוכו תוכלי ללמוד על האפשרויות העומדות לפניך. אם בהיותך בתקופת חייך עם גבר והצלחת למצות את הקשר הזוגי, כולל החלק המיני שלו, ואף היית שביעת רצון, - אין סיבה שלא תצליחי להתחבר לגבר וליצור משפחה, כפי שאת חולמת. אם לא, - תוכלי לדעת שמשיכתך לנשים תפריע לך בקשר הזוגי עם גבר ומוטב שלא להזדרז וליצור אותו באופן מסודר וממוסד, שיקשה עליך (וכמובן גם על בן זוגך) להגשים חלומך וליצור משפחה נורמטיבית. אני מבינה שאת דתייה וחיה בחברה שיש לה מוסכמות מאד ברורות. יחד עם כך, גם החברה הדתית מתחילה לקבל יותר ויותר משפחות מסוגים שונים. אחת האפשרויות היא לקבל זאת וליצור משפחה חד מינית. אני מציעה לך לבדוק את הדברים עם עצמך. אם זה קשה מידי, תוכלי וודאי להתקשר עם איש מקצוע ולהתלבט יחד עמו ובעיקר בהכוונתו, באיזו דרך לבחור,- לאור הניסיון בשנים שקדמו. בברכה, ד"ר דליה גלבוע

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים