קשר בין אישה לגבר הומוסקסואל

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

07/06/2012 | 01:30 | מאת: נעמי

שלום! אני בחורה סטרייטית, מוטרדת מעניין אחר שנמשך כבר זמן רב. היה לי ידיד טוב, ידעתי שהוא הומו ונמצא בזוגיות עם גבר. היינו יחד במקום בו היינו מנותקים מהסביבה הרגילה שלנו. לאורך כל התקופה הוא הסתיר את העובדה שהוא הומו, והתנהג כסטרייט לחלוטין, גם כלפיי, למרות שהוא ידע שאני יודעת. התקרבנו במהלך התקופה, ונוצרה בינינו דינמיקה מסוימת. אני פיתחתי אליו רגשות ומשיכה. לא הבנתי בדיוק איך, אבל הוא סימל עבורי משהו מאוד גברי בכל אינטרקציה שהיתה לו איתי. לאחר שחזרנו לארץ החלה תקופה ארוכה ומבולבלת, בה ניסיתי לדבר איתו ולפתוח את הנושא אך ללא הצלחה. לפעמים הוא היה מתרחק בבהלה, ולפעמים, אחרי תקופות של נתק הוא היה חוזר לחיי ושוב מתנהג בצורה מאוד גברית כשהוא לידי,מפלרטט, מקנא כשגברים אחרים מסתכלים עליי. לבסוף הצלחנו לדבר, הוא אמר שיש בינינו רק מתח מיני ולא משיכה. הוא אמר שהוא לא רוצה אינטימיות איתי, אולם לאחר שיחה ארוכה וטעונה בילינו לילה אינטימי ביחד, שמבחינתי היה מאוד קרוב ועוצמתי. מה שבילבל אותי אפילו יותר. כשניסיתי לדבר איתו לאחר מכן הוא התחמק, אך בהמשך אמר שמה שקרה בינינו היה חסר משמעות, שהוא לא נמשך אליי בכלל ולא רוצה שום דבר איתי, שהוא נמצא בזוגיות עם גבר, שהוא לא ירצה לעולם זוגיות איתי ושהוא מעדיף לנתק קשר איתי בתקופה הקרובה. מאוד נפגעתי מהדברים שלו, שנאמרו בצורה מאוד קשה ובוטה. אבל באמת ניתקנו קשר והייתי במערכת יחסים אחרת מאז (שנגמרה). הבעיה היא שהנושא ממשיך להטריד אותי. אני מבינה שהוא נמצא בזוגיות כרגע, אבל לא יכולה שלא לחשוב על האינטרקציה בינינו. לא מצליחה להבין איך פיתחתי רגשות כה עזים ומשיכה כה חזקה לגבר שידעתי מראש שהוא הומו. לא מבינה מה היתה כל המשמעות האמיתית של כל מה שקרה בשבילו, ויותר מכל - איך הוא מצטייר בעיני כדמות כה גברית ומתנהג ככזה כשהוא לידי(למרות שבמערכת היחסים שלו הוא נשי, ולעיתים הוא מתנהג בצורה נשית יותר ליד אנשים אחרים מהצורה בה הוא מתנהג לידי). אני גם תוהה האם קשר כזה בינינו יכול היה להחזיק באופן היפותטי. איני יודעת מה לעשות כי הדבר משפיע עליי ומטריד אותי עדיין. כרגע אנחנו לא מדברים, אבל מתראים מדי פעם. תודה

07/06/2012 | 12:48 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום נעמי, הסבל שנגרם לך מעורר הזדהות רבה וצר לי לקרוא על מה שקרה ועל האופן שבו את עדיין נושאת זאת איתך.אמנם הכתובת הייתה על הקיר, אך כולנו אנושיים ואיננו עומדים בפיתוי בנסיבות מסוימות. הבחור, כנראה, סגר את העניין עם עצמו בצורה מאוד לא חברית וחסרת התחשבות. ניתן להסביר זאת ע"י קונפליקטים שלו עם עצמו, אבל זה לא משהו שיעזור לך כרגע. לא כתבת בת כמה את ומה ניסיונך עם גברים אחרים. אם ברוב המקרים קשרייך עם גברים הם לשביעות רצונך, נסי לסגור את הפרק הזה, בין בינך לבין עצמך, בין בעזרת סביבה תומכת ובין ע"י פנייה לייעוץ למספר שיחות מוגבל. וכמובן, שמרי מרחק מהבחור והשאירי את הקשר בגבולות קשר קורקטי, לכל היותר. אגב, יכול להיות שבתגובה לכך הבחור יתעורר אלייך מחדש, ואז תצטרכי ללמוד מניסיון העבר ולשמור היטב על עצמך באמצעות הצבת גבולות ברורים. אם, לעומת זאת, אינך מרוצה מהקשרים שהיו לך עד כה עם גברים, ייתכן שהמקרה הזה הוא חוליה אחת בשרשרת ואז כדאי לשקול טיפול מעמיק וארוך יותר. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטין http://www.shrink-friendly.co.il

07/06/2012 | 14:30 | מאת: נעמי

תודה ד"ר רובינשטין אני בת 28, היו לי מספר קשרים קודמים עם גברים מרובם הייתי מרוצה. אני חושבת שהמקרה הזה היה מקרה בודד וחריג שתפס אותי בכמה נקודות חולשה, ובאמת , הגיע הזמן לסגור את הפרק הזה. תודה רבה

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים