טראנסג'נדריות

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

20/05/2012 | 23:24 | מאת: בעילום שם

יצא לי לקרוא את תשובתך בפורום רציתי לשאול : -1- מה אחוז הטרנסג'נדרים והטרנאסקסואלים באוכלוסיה שנוטלים הורמונים ואפילו עוברים ניתוחים? -2-ע"פ שאת הנטיה המינית אי אפשר לשנות האם טיפול תרופתי (למשל הורמונים)יכול לשנות את המגדר לכאן או לכאן?

21/05/2012 | 14:35 | מאת: ד"ר דליה גלבוע

טראנסג'נדריות מחבר: בעילום שם שלום רב, שאלתך מאד טובה ולוואי ויכולתי לענות עליה בקלות. הסיבה לקושי במתן תשובה נעוצה בכך, שאין כלל נתונים מלאים לגבי כל האוכלוסייה הטרנסג'נדרית/ טרנסקסואלית – לא בארץ ולא בעולם. יש אמנם נתונים במרכזים מטפלים לסוגיהם במקומות שונים (רפואיים, קהילתיים וכיו"ב), אך אין זה מכסה את כלל האוכלוסייה הנדונה, מכיוון שלא כל טרנס'נדר פונה למרכז טיפולי – רפואי או קהילתי-חברתי של אגודות שונות. יש כאלה הפונים רק לאגודה אך אינם מעוניינים בטיפולים מסוגים שונים (הורמונלים, ניתוחיים, סיוע חברתי ועוד), כמו גם שישנם כאלה הפונים למרכזים מנתחים אשר אינם מעוניינים כלל בקשר עם אגודות או גורמים מסייעים בקהילה. ויש כמובן, הפונים לרופאים במסגרת פרטית לקבלת הורמונים ואף כאלה שלוקחים הורמונים באופן עצמאי-ללא כל פיקוח רפואי-ועוד ועוד. המסקנה הינה, שאין אפשרות לדעת בוודאות פרטים על לקיחת הורמונים בכל אוכלוסיית הטרנסג'נדרים. הדבר נכון גם לגבי ניתוחים, שהרי לא כולם פונים לניתוח וחלק אף מנותח בחו"ל. אם כן, ניתן להשיב על השאלה המורכבת כל כך, רק מתוך הנתונים שיש לנו מתוך המרכז המנתח בארץ. מן הניסיון שהצטבר במהלך של רבע המאה האחרונה, ניתן לומר, כי הרוב (מעל לשני שליש) המגיע למרז הרפואי בבקשה לניתוח, לוקח הורמונים ממקור כלשהו- טרם הגיעו למרכז. לאחר הגעתו של האדם למרכז, הוא מופנה לקבלת הורמונים, לפי בקשתו ורצונו, במסגרת רפואית מסודרת. באשר, לשאלה של השפעת טיפול תרופתי על שינוי הזהות המגדרית- אין על כך מידע ובוודאי שאין לכך כל הוכחה. בברכה, ד"ר דליה גלבוע

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים