התאהבתי בחברה שלי!

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

13/05/2012 | 17:36 | מאת: אני

שלום! שנה שעברה עברתי בית ספר והכרתי חברות חדשותץ ביניהן היה את אותה אחת בה התאהבתי, אבל זה יותר מאוחר. בהתחלה לא חשבתי עלייה בכלל בקטע כזה.. סתם היינו חברות. השנה התחלנו לבלות ביחד יותר והכרתי את האישיות שלה. רק אז התחלתי להתאהב בה! זה מוזר כי בחיים לא הרגשתי ככה לבת. תמיד נמשכתי לבנים ונדלקתי עליהם.. היא הבת היחידה שאי פעם הייתי מאוהבת בה. השאלה שלי היא אם יכול להיות שאני ביסקסואלית?

15/05/2012 | 09:00 | מאת: ד"ר דליה גלבוע

שלום לך "אני", אינני בטוחה מה גילך, כי לא ציינת זאת בדבריך. אולם, אני מניחה שאת תלמידת בית ספר בגיל ההתבגרות. מאחר שמה שאת מתארת (ההתאהבות שלך בחברתך) הוא דבר חדש עבורך, אין עדיין אפשרות להסיק שהינך ביסקסואלית, מה גם שציינת, כי בעבר נדלקת על בנים. בנוסף, מדבריך לא ברור אם מדובר במשיכה מינית כלפי החברה או רק התאהבות באישיותה, -כפי שציינת. זכרי את המשפט האומר: סנונית אחת אינה מבשרת את האביב, שפירושו שלקביעת דברים נדרשת הוכחה יותר ממשית מאירוע יחיד. יתכן שהתרשמת מאישיותה של חברתך ונוצר ביניכם קשר הדוק ומעשיר, שאת חווה אותו כהתאהבות. זה בהחלט יכול לקרות בתוקפת ההתבגרות, שהיא תקופת חיים של גיבוש הזהות המינית. בתקופה זו האדם הצעיר (וכמובן זה מתייחס לשני המינים) , חווה חוויות מגוונות בכל הקשור לקשרים חברתיים, חוויות של התחברות והתנסויות מיניות. זהו חלק טבעי בתהליך של גיבוש הזהות. תוכלי לבדוק עצמך במענה על שתי שאלות מרכזיות כדי להשיב לשאלתך: האם את חשה אל חברתך גם משיכה מינית ומפנטסת עליה מגע וקרבה גופנית, וכן האם בעתיד יקרו לך עוד דברים מסוג זה. לסיכום, קשה עדיין לומר בוודאות אם הינך ביסקסואלית. תשובה תקבלי מהתנסויות וחוויות נוספות בחיים. בברכה, ד"ר דליה גלבוע

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים