?!

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

10/04/2012 | 17:06 | מאת: מבוהל

שלום, אני גבר, ביסקסואל מאז שאני זוכר את עצמי. יש לי חברה. רק לפני יומיים נפגשתי איתה ואני זוכר שהתחרמנתי מלהסתכל על הגוף שלה ועל האזור התחתון כשהיא ישבה. יום אחרי הפגישה צפיתי בפורנו ונתקפתי בפחד שנשים לא עושות לי את זה. צפיתי וכמעט לא התרגשתי מלראות נשים! הרגשתי טרוד ומפוחד וככל שצפיתי יותר הפחד גבר. הייתה לי אפילו תחושת חוסר נוחות כזאת מצפיה באיבר הנשי, כאילו זה לא באמת עושה לי את זה וכאילו אני לא באמת רוצה להתסכל על זה. כאילו אני מכריח את עצמי. מה לעזאזל קורה פה?! משיכה לא יכולה לא להתקיים אחרי יומיים!! אולי זה בגלל הפחד? כשצפיתי בגברים(באותה פעם) הגעתי לפתע לתמונה של גבר שמצא חן בעיני ופתאום נתקפתי בחרדה והזקפה הייתה כמעט מיידית! זה לא הגיוני! עמד לי רק מללטף את החברה שלי! אגב לא יודע אם זה קשור, אבל אולי יעזור לפענח את המקרה - המשיכה שלי פחות תלויה במין - יותר תלויה באדם. אני יכול להסתכל על תמונה של מישהי ממש רזה וזה די ידחה אותי, ואז להתסכל על תמונה של גבר ממוצע וזה די יעשה לי את זה, ואז להתסכל על תמונה של אישה מלאה יחסית וזה מאוד יעשה לי את זה. עזרה בבקשה!

10/04/2012 | 17:54 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום מבוהל, אכן בחרת לעצמך כינוי המתאר בצורה מדויקת את מצבך הנפשי, בהלה או פאניקה הומוסקסואלית. בדרך כלל הביטוי הזה שמור לחרדה התוקפת אדם נכח הגילוי הראשוני שהוא נמשך לבני מינו, אך במקרה שלך החשש שמא אינך נמשך יותר לנשים בגלל שאתה נמשך לגברים השתלט עליך. מטבע הדברים, החרדה הראשונית שתקפה אותך בלמה כל גירוי מיני, המשך הצפייה לצורך "בדיקה" הגביר את החרדה וחוזר חלילה. במילים אחרות, הכנסת את עצמך למצב של מבחן והדבר האחרון שקורה במבחן הוא עוררות מינית. בביסקסואליות קיימת תופעה שנקראת "סדרתיות" http://www.shrink-friendly.co.il/?p=187 כלומר, קיימות תקופות של משיכה גדולה יותר לנשים ותקופות של משיכה גדולה יותר לגברים, תקופה שבה האדם מוכן יותר לקשר זוגי או רגשי עם גבר ותקופות שבה הוא פנוי יותר לקשר עם אישה וכו'. במקרה שלך, נשמע שהחרדה היא שהביאה אותך לבדוק את משיכתך לנשים והיא גם זו שהכתיבה את "תוצאות הניסוי". המלצתי לך היא להרפות מהנושא ולהפסיק את הבדיקות. קח לך פסק-זמן או ליתר דיוק מנוחה של שבועיים מצפייה בפורנו הן של סטרייטים והן של גייז, משום שכבר נוצר קישור אוטומאטי בין החרדה ומצב המבחן ובין העוררות המינית. כשהסיטואציה עם חברתך מזמנת יחסי מין, הענה לגירוי. לפי תיאוריך, רוב הסיכויים הם שכאשר תנתק את הסיטואציה המבחנית מעוררת החרדה של הצפייה בסרטים כחולים והבדיקה העצמית תוך כדי מיחסי המין עצמם, לפחות המצב עם חברתך יחזור לקדמותו ולא יהיה צורך בבדיקות נוספות. במידה והמצב לא יתייצב, מומלץ לפנות לייעוץ פסיכולוגי פנים אל פנים כדי לבדוק מה קורה לך עם המשיכה לבני שני המינים ולאפשר לך ליהנות משני העולמות במקום לסבול מהם. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים