שאלה(לשם שינוי מתוך עניין בלבד)

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

20/03/2012 | 22:56 | מאת: ביסקסואל

שאלתי היא על חלומות ארוטיים. אם לפי התיאוריה של פרויד כולם בעצם ביסקסואלים בפוטנציה, כאשר סטרייטים מדחיקים את הצד ההומוסקסואלי שלהם והומוסקסואלים מדחיקים את הצד ההטרוסקסואלי שלהם - האם זה אומר שסטרייטים יכולים לחוות חלומות אירוטיים הומוסקסואליים וההפך? כי הרי בחלומות התת מודע והמודחק עולים אל המודע. תודה מראש על התשובה =]

20/03/2012 | 23:41 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום ביסקסואל, באופן תיאורטי, בוודאי שהדבר אפשרי, אלא שחלומות נתונים לפרשנות ולדעתי לפחות, הפרשנות הזו צריכה להיעשות בהתאם לסיפור חייו של כל אחד ואחד (ולא לפי איזה שהם "קודים" או "מפתח" חלומות מוגדר מראש). חלום של "סטרייט" בעל משמעות "הומוסקסואלית" אינו בהכרח חלום אירוטי על משיכה פיזית לגבר אחר, אלא יכול להתבטא בצורות שונות ויש כאמור להבינו על רקע ההתרחשויות בזמן הערות. למשל, כאשר גבר "סטרייט" נוטה להיות תחרותי וקנאי מאוד לגבי גברים אחרים ובלילה הוא חולם על כך שגבר שרירי תוקף אותו, הדבר יכול להעיד על הומוסקסואליות לטנטית או על פחד להיות הומוסקסואל. במילים אחרות, במצבים כאלה ההדחקה אינה פועלת בצורה מספקת ויהיה דרוש גירוי נסיבתי קל כדי להוציא את ההומוסקסואליות מן הכוח אל הפועל. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

22/03/2012 | 00:50 | מאת: ביסקסואל

האופציה הזו ברורה לי, אך האם ייתכן מצב של חלום בעל אופי מיני ישיר(אפילו כולל שפיכה) עם תוכן הומוסקסואלי אצל אדם הטרוסקסואל וההפך?

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים