דאגה רצינית או סתם דאגה על לא כלום?

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

12/02/2012 | 19:23 | מאת: אנונימי

שלום דוקטור תראה עברו ארבע שנים מאז שגיליתי שאני ביסקסואל אז הייתי בן שבע עשרה. החרדה שלי אחרי שנים כל כך רבות מאז שאני בעצם רק גיי למרות שאני מסתכל על נשים מעוניין בקשר רציני עמן וגם מצליח לגמור כשאני חושב על פנטזיה שמעורבת בה בחורה. אבל שמתי לב כשאני רואה סרט פורנו לא עומד לי הן מהגבר והן מהאישה,אולי לפרקי זמן קצרים. מה זה? למה זה?

12/02/2012 | 21:15 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אנונימי, לבטים ושאלות אשר לזהות ולנטייה המיניות מאוד שכיחות ונורמאליות בגילך הצעיר, למרות שמאחוריך ארבע שנות ניסיון. בהודעתך אתה משווה, למעשה, את עצמת המשיכה לגברים לעצמת המשיכה לנשים כדי לקבל תשובה בקשר לנטייתך המינית. המשיכה לבני ולבנות שני המינים אף פעם אינה שווה והיא גם נושאת אופי שונה. בנוסף, משיכות אלו משתנות בעוצמתן ובאופיין לאורך טווח החיים, כפי שהספקת כבר לחוות בגילך הצעיר: http://www.shrink-friendly.co.il/?p=187 כאשר קיימת משיכה לגברים ולנשים, הנטייה הרווחת היא לתפוס את הקשר עם האישה כרציני יותר, כפי שאתה תופס זאת, בגלל תהליכי הגידול והחינוך המקובלים בחברה הסטרייטית. במילים אחרות, זוהי ברירת המחדל. המלצתי לך בשלב זה של חייך לא להגדיר את עצמך ולהפסיק "לבדוק" את עצמך. התשובה תבוא מן החיים עצמם ובלי שתזדקק לשאול את השאלה.אתה תכיר גברים ונשים ואחד ו/או אחת מהם ימלאו הן את צרכיך הרגשיים והן את צרכיך המיניים. לא אתה ולא אני לא יכולים לדעת מראש את מי תפגוש ומי ידבר אל לבך. ברוח המאמר שהפניתי אותך אליו, אתה מוזמן אפוא לראות את עצמך כאדם עשיר יותר בעל פוטנציאל מיני ורגשי רחב יותר ואין לך אלא לברך על כך. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים