הומוסקסואליות

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

02/02/2012 | 15:36 | מאת: רותם

יש לי שאלה בעקבות הקישור לשיחה: www.103.fm/programs/Media.aspx?ZrqvnVq=EDDLGD&c41t4nzVQ=FF מה שאני שואל יותר מתקשר לסוף השיחה, אם באמת הורים צריכים להתערב ולעשות ככה. . . שהילד יבחר להזדהות עם האב ולאהוב את האם וכך כאילו לאמץ את המגדר הגברי? לעומת בנות שכאילו מזדהות ונצמדות לאם ואוהבות את האב. ע"פ שזה כאילו מה שקורה להומואים שהסביבה עושה להם ככה שהם מסתירים גינונים נשים ומאמצים התנהגות גברית והם כאילו במגדר גבר ובמשיכה המינית נמשכים לגבר. האם אין כאן בעצם רצח אופי?

02/02/2012 | 16:33 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום רותם, לא שמעתי את כל השיחה, אבל כל ניסיון להפוך התנהגות נשית אצל ילדים לגברית נידון לכישלון, בוודאי שבטווח הארוך. עד כמה שזה אולי יישמע מוזר, הניסיון מלמד את ההפך: נערים שיצאו מהארון מעידים על ניכור וריחוק מהאב דווקא בגלל שהוא ניסה לקרב אותם לפעילויות גבריות ובשל כך הם פחדו ממנו, חששו שיתאכזב, לא שיתפו אותו או שיתפו וחשו נידוי מצידו. לדעתי, רצוי מאוד לפתח ולטפח כל כישרון ונטייה טבעית של ילדים באשר היא. ואכן אנו עדים לשיפור ניכר במצב הילד או הנער כשהם עוברים, לעתים בשל קשיים חברתיים, לבתי ספר לאומנויות, המאפשרים יותר ביטוי עצמי אינדיבידואלי לעומת נידוי שחוו קודם ביסודי או בחטיבה. יש לזכור שפרופ' קרסו מדבר בתכנית עם אישה מבוגרת והיה צורך להרגיעה. לעיתים קרובות זה מה שגם הורים לילד בן 8 מסוגלים לשמוע ולא היה זה סביר "להתנבא" בתכנית רדיו באשר לעתידו המיני. ממה שהצלחתי לקלוט קיים שם רק עידוד ל האב להתקרב אל בנו , אולי בדרך גברית, אך לא למנוע ממנו לבישת בגדי נשים וכד'. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

02/02/2012 | 17:42 | מאת: רותם

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים