הומופוביה בגיל ההתבגרות

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

25/01/2012 | 11:21 | מאת: שושו

בביה"ס בשיחה עם היועצת נאמר לי כי הבת שלי 14 מגלה סימנים שהיא מוטרדת "במחשבות בראש" מהיותה הומופובית וכדי לפנות ליעוץ פסיכולוגי לבירור ..הילדה רגישה מאד וחברתית ילדה מקובלת תלמידה רצינית ומצטיינת.אמנם בכיתה ישנם בנים עם נטיות ברורות ,בבית החינוך פתוח וממש לא שמרני ..אנחנו תמהים מאיפה זה היגיע? ומה אפשר לעשות כדי לטפל בעניין בצורה הולמת , תודה לתגובתכם מאמא מודאגת.

25/01/2012 | 12:08 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום שושו, הומופוביה בגיל ההתבגרות היא מאוד שכיחה משום שהמתבגר עצמו חרד באשר לגיבוש זהותו המינית עצמו וכל דבר שמפר את תפקידי המגדר המסורתיים מאיים על תהליך זה. עם זאת, ההומופוביה שמופיעה בגיל זה היא כלפי הומוסקסואלים ולסביות בני אותו מגדר (בנים מבנים ובנות מבנות). אינני יודע עד כמה טיפולה של היועצת בנושא הוא מעמיק. ייתכן שהיו תקריות כלשהן בין הבנים ההומואים ובתכם ומטרתה של היועצת לשמור על הסדר הטוב בביה"ס. על כל פנים, ברור שמשהו מציק לבתכם ולכן חשוב קודם כל לפתוח את הדברים איתה, לשאול מה מציק לה וכן לפנות לפסיכולוג המטפל בילדים ונוער, אשר גם ידבר עם הילדה וגם ידריך אתכם. ייתכן מאוד שיהיה צורך במספר קטן של פגישות ולא בתהליך ממושך. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

25/01/2012 | 13:17 | מאת: שושו

יש דרך או שאלות מקדימות ומכוונות שאני יכולה לשאול בעדינות את ביתי מבלי להצהיר על הבעיה ,מצטערת אולי השאלה הזויה אך אני לא יודעת איך להתחיל לשוחח איתה על הענין מבלי לפגוע בה.אודה מאד לעזרה....

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים