הקשר בין תחושת כאב במקום בו מנשקים את הגוף להיבט פ

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

24/01/2012 | 10:50 | מאת: Yev1000

שלום רב, כאשר אני נמצא עם בחור, בחור מנשק לי את הגוף, באזור שמתחת לחזה ויותר למטה, ביחד עם הרגשה נעימה אני מרגיש הרגשה מוזרה ולא נעימה שבמקרים מסוימים אף דומה לכאב חד. הייתי רוצה לדעת על הקשר בין תחושה זו למשמעות הפסיכולוגית של הדבר. האם יש משהו עמוק בתת מודע שקשור לתופעה ואני לא מצליח לחשוב עליו, משהו נסתר, משהו שיכול להיות קשור לחוויות ילדות... (לא עברתי התעוללות מינית בשום גיל, לא יודע אם זה קשר, כן עברתי, לפעמים, השפלות מילוליות ופגיעה בחפצים שלי ע"י אימא) תודה מראש

24/01/2012 | 13:09 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום Yev1000, די ברור שהתופעה היא פסיכוסומאטית, כלומר, אין כל מקור אורגני לכאבים, שכן הם מופיעים רק בסיטואציה מסוימת מאוד ומוגדרת היטב. המשמעות הפסיכולוגית משתנה מאדם אדם והבנה אינדיבידיאולית שלה יכולה להיות מושגת רק בטיפול פסיכולוגי פנים אל פנים. אם אני מחבר את הפנייה הזו לשאלות ששאלת בפנייה הקודמת עולות על דעתי שתי אפשרויות, שהן בגדר השערות שיש לבדוק בשיחה אישית. ראשית, תיארת עדיין לאחר התהליך שעברת חוסר השלמה ואף רצון לשנות את הנטייה המינית שלך וייתכן מאוד שכאשר אתה כבר מממש אותה יש בך חלק שמתקומם או מתמרד והדבר מתבטא באותם כאבים שאתה מרגיש בצד ההנאה. אפשרות נוספת, שלאו דווקא קשורה לרתיעה שלך מהנטייה המינית, היא שהכאבים מבטאים קושי בפלישה למרחב האישי שלך. אין לכך סימוכין במה שכתבת אך זו אפשרות שיש לבדוק בייעוץ. לסיכום, מכלל תיאוריך מצטיירת תמונה של חוסר קבלה עצמית על רקע הנטייה המינית שלך, אשר ניתן להקל עליה בייעוץ פנים אל פנים ואתה נמצא בגיל ובמצב בהם תוכל להפיק תועלת מייעוץ כזה. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-freindly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים