הורות לסבית

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

19/12/2011 | 14:35 | מאת: דנידין

היי, אנחנו זוג לסביות וסופסוף נכנסנו להריון לאחר שנה וחצי של טיפולים. לצד השמחה הגדולה מתחילות להתעורר המון שאלות בינינו, מה שגרם לנו לחשוב שנשמח למצוא מסגרת תומכת ומלווה להורות המתאגרת שמצפה לנו. נשמח לקבל פרטים, הן לגבי טיפולים פרטניים-בסכום סימלי- או לגבי קבוצות תמיכה. תודה מראש, דנידין

25/12/2011 | 23:55 | מאת: ד"ר דליה גלבוע

שלום דנידין, מאד התרשמתי מן הגישה האחראית והרצינית שלכן,באשר להפיכתכן למשפחה ולצורך להתארגן מראש בשאלות שהנושא מעלה. אין ספק, שגישתכן מכבדת את עצמכן ואת הילוד העשוי להצטרף, במזל טוב, למסגרת שיצרתן. גם בחירתכן להיוועץ באנשי מקצוע בתחום- מאד נכונה ואכן תאפשר לכם למצוא מסגרת תומכת, מלווה ומייעצת, כפי שראוי במצבכן. מאחר שאתן מוגבלות בהיבט הכלכלי, הייתי מציעה לכן לפנות לאחד המטפלים, שהינם פסיכולוגים קלינים, המופיעים כנותני שירותים ברשימת קופת החולים שאליה אתן משתייכות ואשר מטפלים בילדים ובהדרכת הורים (זה תמיד משולב, מטבע הדברים). העלות לשעת טיפול מטעם הקופה הינה בסכומים סבירים בהחלט. בנוסף, במסגרת "המרכז הגאה" בתל אביב, קיימת קבוצת אמהות לסביות שמנחה עובדת סוציאלית בעלת ניסיון אישי בתחום, שנושאה: "לקראת אמהות לסבית".גם שם ניתן טיפול בעלות סמלית, אם בכלל. אני גם ממליצה לכן להתבונן בספרים ברשתות הספרים הגדולות ולמצוא ספרים העוסקים בנושא. בדקתי זאת ומצאתי, קיומם של ספרים אחדים, שנראה כי נכתבו מתוך ניסיון אישי ומקצועי כאחד. אני מאמינה שתפיקו תועלת רבה מן הדרך שבה תבחרו להיעזר, מכיוון שעצם התייחסותכן לשאלות שמתעוררות בנושא, מעסיקות אתכם כבר עתה ויש לכן מוטיביציה להתמודד עמן. בברכת חג שמח, דר" דליה גלבוע

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים