הסיפור שלי

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

06/12/2011 | 19:56 | מאת: נעמה

ערב טוב, תודה על הפורום. אני בחורה שקרובה לגיל 30 ,ומבולבלת גם לאחר ברור מעמיק עם פסיכולוג לגבי זהותי. ככה המשיכה המינית שלי משתנה (נשמע מוזר..) במהלך החודש וקשורה גם למחזור החודשי , בד"כ בשבוע של המחזור אני לא נמשכת לאף צד ולקראת סופו ובשבוע שלאחריו אני נמשכת מאד לנשים. בשבועיים שלפני קבלת המחזור אני נמשכת מאד לגברים.. נשמע מוזר אבל ככה זה מתנהל כבר 10 שנים. וקשה לי זה מאד מבלבל ומרגיש לי בגוף שהמצב הזה משגע אותי. היה לי גם קשרים עם גברים וגם עם נשים ושני הצדדים מדהימים. מדוע לדעתך המקצועית זה כך?

11/12/2011 | 09:03 | מאת: ד"ר דליה גלבוע

שלום רב נעמה, אכן, מה שאת מתארת אינו דבר מוכר ובוודאי שאינו שכיח. ניתן היה לחשוב,שהתופעה מקורה במערך ההורמונאלי בגופך, היות שאת מייחסת את המשיכה המינית השונה לגברים ולנשים לקבלת המחזור. אך, קשה לי בכל זאת להסביר את הקשר המאד ספציפי וגם מאד עקבי, שאת מתארת. יחד עם כך, אין ספק כי את ביסקסואלית בכל האמור למשיכה מינית. מדבריך משתמע, שאין מדובר כלל בזהות מינית (את בטוחה בנשיותך, כפי הנראה) והבלבול הוא אך ורק במשיכה המינית לשני המינים שמתעוררת בזמנים שונים בחודש. אולי, ארגנת לך כך את הדברים באופן לא מודע, כך שמשיכתך לשני המינים פחות מבלבלת, כי היא מאורגנת בחוקיות מסוימת שמקורה בגופך. זה כמובן, רק ניסיון להסביר את הדברים באופן פסיכולוגי, אך מאחר שאנני מכירה אותך, אינני יודעת כיצד את מקבלת את העובדה שאת ביסקסואלית. האם את חיה עם כך בשלום ? האם שיתפת את סביבתך הקרובה וכיצד מקבלים זאת במשפחה ובחברה הקרובה. אמנם, ציינת שהיו לך קשרים מדהימים עם שני המינים וזה בהחלט יכול להעיד על אישיות עם יכולות וכישורים חברתיים. זאת, בהנחה שהתכוונת בדברייך לקשרים חברתיים ולא רק מיניים. אך אם התכוונת רק לקשרים מיניים, נשאלת השאלה מה קורה עימך בקשרים האישיים והאם את מרוצה ממערך חייך הכללי. שמחתי לדעת שערכת בירור מעמיק עם פסיכולוג לגבי זהותך, שכן נראה לי שיש קשר בין התופעות שתיארת להיבטים פסיכולוגים בעולמך. האם סיימת את הבירור והאם יש מקום להמשיך בתהליך הפסיכולוגי? אני מתייחסת לכך במיוחד מכיוון, שהתופעה ההורמונאלית שתיארת נראית לי קשורה יותר מכל להיבט הנפשי/ הפסיכולוגי. אין זה סביר שהשינוי ההורמונאלי יביא למשיכה שונה למינים שונים במועדים מסוימים. כן סביר, שיש לך צורך לארגן את המשיכה המינית שלך בצורה שיטתית, ממניעים פסיכולוגים, כפי שציינתי לעיל. אי לכך, אולי כדאי להמשיך את הבירור הפסיכולוגי, מה גם שטרם הגעת לפיתרון שמקובל עליך ושאת חיה עימו בשלום. או כפי שהדגשת: המצב מבלבל ואפילו משגע אותך. שיהיה בהצלחה. בברכה , ד"ר דליה גלבוע

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים