מבולבל, שאלה לד"ר רובינשטיין

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

20/11/2011 | 19:19 | מאת: אנונימי

אני מאוהב במישהי כבר 3 שנים, אני נמשך מינית לנשים ולגברים, אך בפן הרגשי אני מרגיש משיכה לנשים בלבד. אציין שהמשיכה המינית משתנה קלות באופן תקופתי - תיתכן תקופה בה אני "אתחרמן" מעט יותר מגברים מאשר מנשים, ולהפך. אני בן 17. אני לפתע מבולבל נורא בנוגע להגדרתי, דבר שלא הדאיג אותי קודם, מחכה לתגובה, אני חסר שקט פנימי.

20/11/2011 | 21:57 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אנונימי, התנודות בין משיכה לגברים למשיכה לנשים, ובעיקר של תקופות כאלה ותקופות כאלה, אופיינית מאוד לאנשים ביסקסואלים וידועה כ"סדרתיות": http://www.shrink-friendly.co.il/?p=187 הדבר נכון במיוחד לגבי גיל ההתבגרות שבו הנטייה המינית עדיין אינה מגובשת סופית. לכן, אין טעם להתחייב על הגדרות כאלו ואחרות. כפי שתקרא במאמר הנ"ל, המלצתי היא להפוך את המשיכה לשני המינים ממקור למצוקה למקור להעשרה והנאה משני העולמות. בגילך הצעיר אינך צריך להתחייב לשום כיוון, אלא לחוות ולהתנסות, במידת האפשר עם מה שפחות חרדה. בינתיים ראה עצמך בר מזל שיכול ליהנות גם עם גברים וגם עם נשים ומסוגי ההנאה המינית והרגשית שמספקים שני סוגי הקשרים. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים