אפלייה שנמאס לי ממנה

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

16/11/2011 | 11:34 | מאת: מישהי

שלום.אני כבר בסביבות ה5 שנים חיה עם אישה שאני אוהבת בכל כוחי והיא אותי.אנחנו מאוהבות מאוד.אך לשתינו יש בעיות ריגשיות קשות.אני סובלת מאישיות גבולית.ומדיכאון וחרדות כבר הרבה שנים.הדבר מקשה על הזוגיות שלנו.אני עם הבעיות שלי והיא עם שלה.מתנגש כל הזמן אחת בשנייה.לה יש טיפול שלא עוזר לה.אני עם תרופות שלא עוזרות.ללא טיפול פסיכולוגי. ולא מספיק כל הצרות שלנו .גם החברה מאוד קשה איתנו.ההורים שלה לא מקבלים.ואנשים זרים השומעים על הזוגיות שלנו.מגיבים בזילזול ובחוסר קבלה.ואפילו נגעלים. אנחנו מאוד רגישות.והאפליות האלה פוגעות בנו מאוד . איך אפשר לחיות גם עם בעיות ריגשיות.כשזה אצל שתינו.ועוד עם אפליות כאלו נגדנו?איך אפשר ללמוד לחיות עם התגובות.בין כל הבעיות? תודה.

19/11/2011 | 18:29 | מאת: ד"ר דליה גלבוע

שלום רב, מן התיאור שלך ניתן להתרשם, כי את וחברתך מתמודדות עם קשיים לא פשוטים לאורך זמן לא מועט. אין ספק, שצירוף של בעיות רגשיות של כל אחת מכן, עם אורח החיים שבו בחרתן אשר נתקל בכל כך הרבה דעות קדומות – הוא צירוף קשה ומתיש. ובכל זאת, אתן כנראה, נלחמות על הקשר שלכן ועל אורח החיים שבו בחרתן וזה בהחלט מעורר הערכה. כל הכבוד לשתיכן שאינכן מוותרות על בחירתכן ועל כך שלמרות התייחסות הסביבה אליכן, אתן ממשיכות בשלכן. כנראה, שאתן שואבות חוזק זו מזו להתמודד עם כל הקשיים והאפליה מסביב. אם אכן זה כך, ושתיכן מאוחדות בקשר ההדוק והאוהב שלכן, - בוודאי שלא תיכנענה ליחס וגישת הסביבה. התשובה לשאלה שלך: איך אפשר לחיות גם עם בעיות רגשיות וגם עם אפליה ותגובות שליליות כלפיכן? - קיימת למעשה, בעצם זה שאתן לא מוותרות ולא נפרדות למרות הקושי המורכב. אין בידינו לשנות את עמדת הסביבה בהינף יד. לוקח זמן עד שהחברה לומדת לקבל את האחר והשונה. כנראה שזהו תהליך ארוך. ואולם, דווקא דמויות המתמודדות מול מוסכמות החברה ואינן מוותרות על מה שנכון וטוב עבורן, הן חלק משמעותי בשינוי העמדות השליליות כלפי הזוגיות השונה והפחות נפוצה. ככל שיימצאו יותר בני אדם שיחיו את החיים המתאימים להם בדרכם שלהם, תיסלל יותר הדרך לקבלה והערכה של זוגיות כזו. אולי תקל עליכם המחשבה שאתן מסייעות בדרכן ליותר פתיחות של החברה בנושא זה. במקום להיפגע מן הזלזול ומחוסר הקבלה, שימו דגש בחשיבתכן על החלק החיובי במעשה הזוגי שאתן מקיימות. זה בהחלט יכול לסייע לכן לקבל את עצמכן ולחוש יותר מוגנות ופורצות דרך לאחרות בעתיד. באשר לעניין המצב הנפשי, היה כדאי לך לפנות לעזרה מקצועית לאיזו תקופה. במיוחד לאור העובדה שציינת, כי את סובלת מבעיות רגשיות ללא טיפול פסיכולוגי. אני מאמינה שתמיד כדאי לשלב טיפול פסיכולוגי, בנוסף לטיפול התרופתי, כאשר מדובר בחרדות ומצבי דיכאון. כך גם מורים מחקרים רבים לאורך השנים. אל תוותרי על האפשרות להיטיב את מצבך הנפשי, כשם שאינך מוותרת על אורח החיים עם בת זוגך, למרות הקשיים. בברכה, ד"ר דליה גלבוע

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים